Tarih: 23.03.2021 11:34

Rus muhalif Navalni'den hapishanelere ilginç benzetme

Facebook Twitter Linked-in

 44 yaşındaki Navalni’nin sabah 6’da uyandığı, Rus milli marşını dinledikten sonra egzersiz yaparak sabah rutinine başladığını anlattı. Mesajda şu ifadeler yer aldı:

“Hücrelerin etrafındaki alanda kar yağdığını ve siyah üniformalı mahkumları, bir hoparlörden gelen bir sesi hayal edin. ‘Şerefler senindir ey özgür vatanımız’. İşte gerçek bir zevk!”

Navalni, egzersizden sonra mahkumların hücrelerine gittiğini açıklayarak “Benim takımımdaki herkes buna ‘İmparatorluğun karşı saldırısı diyor” dedi.

Açıklamada Navalni, “Şu anda, Star Wars’un yeni bir Rus versiyonunu çektiğimi hayal ediyorum. İmparatorluk, çıkarlarını savunmak için gezegenden gezegene uzay yolculuğu yaparak isyancıları bastırıyor. Ama hangi gezegende olurlarsa olsunlar, sabah saat 6:05’te marş dinliyorlar ve 6:10’da egzersiz yapıyorlar” dedi.

Navalni’nin Instagram üzerinden yayınlandığı ilk mesajında, Navalni, Moskova’dan 100 kilometre uzaktaki Pokrov’da bulunan bir hapishanedeki cezası sırasında, hapis cezasını toplama kampları ile karşılaştırmıştı.

Aleksey Navalni, Kremlin’in kendisini zehirlediğini söyleyerek Almanya’da gördüğü tedavi sonrası Rusya’ya döndükten sonra tutuklanmıştı. Kendisinin siyasi bir hedef olduğunu söyleyen Navalni, 2014 yılına dayanan dolandırıcılıkla ilgili bir davada iki buçuk yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Rus mahkemesi, geçtiğimiz pazartesi günü erken saatlerde aldığı kararla muhalefetin zehirleme olayı soruşturulsun talebini reddetti. Rus yetkililer, Navalni’nin zehirlenmesi hakkında bir soruşturma açmayı reddediyor.(Kaynak Şarkul Avsat)(CO)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —