Tarih: 05.08.2018 12:00

Rus büyükelçilik: Salisbury olayına dair tüm deliller imha ediliyor

Facebook Twitter Linked-in

Rossiya-24 televizyonuna konuşan Yakovenko, İngiliz polisinin Salisbury´de Skripal ve kızına yönelik gerçekleştiği iddia edilen saldırıya ilişkin neredeyse tüm delilerin imha edildiğini, bu nedenle konuyla ilgili verilerin sonradan kontrol edilmesinin mümkün olmayacağını kaydetti.

Yakovenko, "Neredeyse tüm deliller imha ediliyor. Eğer bir şeylerin kontrol edilmesi gerekirse, böyle bir imkân olmayacak. Bu konu bizi çok rahatsız ediyor" diye konuştu.

İngiliz polisinin en önemli delilleri tutarlı ve hızlı bir şekilde imha ettiğini söyleyen Rus Büyükelçi, Skripal´lerin evcil hayvanlarının yakılarak imha edildiği gibi, benzer koşullarda zehirlenen Amesbury sakininin cenazesinin de toprağa verilmeyip, yakılarak imha edildiğine dikkat çekti.

´RUS EKİBİ SALİSBURY İLE İLGİLİ ORTAK SORUŞTURMA İÇİN LONDRA´YA GELMEYE HAZIR´

İngiltere´nin yeni atanan Dışişleri Bakanı ile bu yakınlarda görüşme beklediğine dikkat çeken Yakovlenko, Rus soruşturma ekibinin Salisbury´deki zehirlenme olayı ile ilgili ortak soruşturma için İngiltere´ye gelmeye hazır olduğunu da kaydetti.

Rus diplomat, "Soruşturma görevlilerimiz bunu yapmaya hazır, çünkü neler olup bittiğini bilmek istiyoruz. İngiliz tarafının herhangi bir etapta bu tekliflerimizi kabul edeceğinden emin değilim, yine de tüm teklifler masada. Bunun da ötesinde, karşılıklı hukuki yardım bakımından bunu her an yapmaya hazırız" diye konuştu. (Öİ)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —