Tarih: 11.11.2018 12:31

Rus Başpiskopos´a 3 yıllık Ukrayna yasağı

Facebook Twitter Linked-in

Ukrayna Sınır Servisinden bugün yapılan açıklamada, "7 Kasım tarihinde Amvrosiy´in hem sınırdan geçmesine izin verilmedi, hem de Ukrayna´ya üç yıl boyunca giriş yapması yasaklandı. Bu yüzden 2021 yılına kadar o Ukrayna´ya giremeyecek." denildi.

Daha önce, Kiev´deki Julyanı Havalimanına gelen Başpiskopos Amvrosiy´in ´Ukrayna´ya geliş sebebini doğrulayamadığı´ gerekçesiyle ülkeye giriş yapmasına izin verilmediği bildirilmişti.

KİLİSELER ARASI ÇATIŞMA

Ukrayna Ortodoksları, Rus Ortodoks Kilisesinden ayrılmak ve bağımsız bir Ukrayna Ortodoks Kilisesinin kurulmasını istiyor.

Ukrayna Parlamentosu, Fener Rum Patrikhanesinin Ukrayna´da Rus Ortodoks Kilisesinden bağımsız bir kilise kurulması konusunda yardımcı olması ve Ukrayna´da kurulacak "milli kiliseye" özerklik vermesi ricasında bulunan bir başvuru metnini kabul etmişti. Ukrayna´daki Kiev Patrikhanesi bu bağımsızlık talebini, İstanbul´daki Fener Rum Patrikhanesine iletmişti.

Kiev kilisesinin bağımsızlık talebi hakkında, Ortodoks ilahiyatına göre karar yetkisi bulunan Fener Rum Patrikhanesi, Kiev´den gelen başvurunun ardından harekete geçerek bağımsızlık statüsünü hazırlamak üzere iki temsilcisini Kiev´e göndermişti. Moskova Patrikhanesi verilen bağımsızlık kararı üzerine, İstanbul Fener Rum Patrikhanesine sert tepki göstermişti.(Öİ)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —