Tarih: 04.04.2017 16:29

REJİM UÇAKLARINDAN İDLİB´E KLOR GAZLI SALDIRI İDDİASI

Facebook Twitter Linked-in

İdlib´in güneyindeki Han Şeyhun bölgesine gerçekleştirilen klor gazlı saldırıda 95 sivilin öldüğü ve en az 400 kişinin gazdan etkilendiği bildirildi. Gazdan etkilenenlerin çevredeki hastanelere kaldırıldığı ve hava verildiği açıklandı. Ölü sayısının artabileceğinden korkuluyor.

Esad rejimi son günlerde üç kez sivillere yönelik saldırı düzenlendi. 25 Mart´ta Hama´nın Latamne beldesinde 2 sivil ölmüş, 30´u gazdan etkilenmişti. İdlib´in El Habit beldesine dün gece düzenlenen klor gazlı saldırıda, 20 sivili zehirlemişti. Bugün yaşanan saldırıda ölü sayısı ise artmaya devam ediyor. Hastanede çekilen görüntülerde, hastaların gözlerine tutulan ışığa karşı tepki vermediği görülüyor.

ŞEYHUN BÖLGESİNİ BOMBALAMADI

Rusya Savunma Bakanlığı, Rus savaş uçaklarının Suriye´de en az 80 kişinin hayatını kaybettiği iddia edilen İdlib kentinin Han Şeyhun bölgesini bombalamadığını açıkladı. Bakanlığın açıklamasında, Batı medyasında yer alan iddialar yalanlandı.

´KAYNAĞI BİLE YANLIŞ AKTARMAYI BAŞARDILAR´

Açıklamada şunlar kaydedildi: "Rusya Hava-Uzay Kuvvetleri´ne bağlı uçaklar, İdlib´in Han Şeyhun bölgesini bombalamadı. Rus uçaklarının Han Şeyhun´a kimyasal saldırı düzenlemiş olabileceğini ileri süren İngiliz Reuters haber ajansı, saldırıyı duyuran ilk kaynak olan ve Rusya´nın olaya dahil olduğuna yönelik tek söz söylemeyen Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi´nin açıklamasını bile yanlış aktarmayı başardı."

İDLİB´DE KİMYASAL SALDIRI İDDİASI

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) yetkilileri, İdlib kentinin Han Şeyhun kasabasında bir kimyasal saldırı gerçekleştirildiğini iddia etmişti. Sputnik´e konuşan Suriye Silahlı Kuvvetleri´nden bir kaynak, söz konusu iddiaları kesin bir dille reddetti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —