Putin:"Rusya Suriye´den şimdilik çekilmeyecek"

Putin:

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ?Rusya, Suriye´den geri çekilmeyi henüz planlamıyor. Gerekirse çekilebiliriz? dedi.

Bu yıl 16.´sı düzenlenen ?Direkt Hat? programında Rus vatandaşlarının sorularını yanıtlayan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya´nın şu an Suriye´den güçlerini geri çekmeyi planlamadığını ve Rusya´nın çıkarı olduğu sürece Rus güçlerinin kalacağını açıkladı. Putin, ?Suriye´de uzun süreli tesisler inşa etmiyoruz. Gerekirse birliklerimizi maddi kayıplar olmadan oldukça hızlı bir şekilde geri çekebiliriz. Ama şimdilik onlara ihtiyacımız var, bölgede güvenlik sağlamak ve ekonomik alandaki çıkarlarımıza yardımcı olmak gibi önemli görevleri yapıyorlar? ifadelerini kullandı. 

Suriye´deki operasyonların Rus silahlı kuvvetleri için benzersiz bir deneyim ve geliştirme aracı olduğunu savunan Putin, Suriye topraklarının Rus silahlarını denemek için bir poligon olmadığını da ifade etti. Putin, "Bu operasyonlar silahlı kuvvetler ve yeni silah sistemlerinin kullanılması için çok önemli bir tecrübedir. Ancak Suriye yeni Rus silahları için poligon değildir." ifadelerini kullandı. Putin, "Şimdilik birliklerimizi (Suriye´den) çekmeyi planlamıyoruz." dedi.

(Öİ)

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı