Putin Gürcistan´a uçuşları yasakladı

Putin Gürcistan´a uçuşları yasakladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Gürcistan´da aralarında yaşanan ?koltuk krizi´ sonucu Gürcistan´da başlayan kapsamlı protestolar sonrası Rusya´dan Gürcistan´a olan uçak seferlerini geçici olarak durdurdu.

Rusya Başkanlık Ofisi Kremlin Sarayı Devlet Başkanı Vladimir Putin´in Gürcistan´da aralarında yaşanan ?koltuk krizi´ sonucu Tiflis´te başlayan kapsamlı protestolar sonrası Rusya´dan Gürcistan´a olan uçak seferlerini geçici olarak durduran bir kararname imzaladığını duyurdu. 8 Temmuzdan sonra uygulanacak karar kapsamında ayrıca Gürcistan´a olan turistik turlar da iptal edildi. 
Yapılan açıklamada ayrıca Gürcistan´da bulunan Rusya vatandaşlarına da ?geri dönün´ çağrısında bulunuldu. 

?Gürcistan halkının gerçeği görebilmesini umalım? 
Bunun yanı sıra kendi sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulunan Rusya Başbakanı Dimitriy Medvedev Gürcistan´daki protestoları kınadı. Yaşanan olayın temelde Gürcistan´ın iç siyaseti olduğunu ve bunun Rusya düşmanlığı üzerinden yapıldığını belirten Medvedev, ?Gürcistan halkının gerçeği görebilmesini umalım? dedi. 

Gürcistan´a ekonomik gözdağı 
Gürcistan´da çok fazla Rus vatandaşının bulunduğunu ve Rusya´ya karşı bir düşmanlığın başlaması halinde vatandaşların Gürcistan´a gitmeyi bırakacaklarını belirten Medvedev, ? Vatandaşlarımıza bunu önereceğiz. Sonrasında Gürcistan ekonomisinin ciddi problemleri olacak? ifadelerini kullandı. (Öİ)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı