PROFESÖR NİMET KESER’DEN KİŞİSEL SERGİ
KÜLTÜR SANAT 29.01.2023 10:04:00 1514 0

PROFESÖR NİMET KESER’DEN KİŞİSEL SERGİ

Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Profesör Nimet Keser, Adana’da kişisel sergi açtı.

Vahit Şahin

Ressam ve  sanat eğitimcisi olmanın yanı sıra sanat tarihi ve sanat eleştirisiyle ilişkili kuramsal çalışmalarıyla da bilinen Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Profesör Nimet Keser, Adana’da kişisel sergi açtı.

Nimet Keser, Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı’nda profesör olarak görev yapıyor. Materyal olarak ağırlıkla yağlıboya kullanmayı tercih ediyor. Ressam ve  sanat eğitimcisi olmanın yanı sıra sanat tarihi ve sanat eleştirisiyle ilişkili kuramsal çalışmalarıyla da biliniyor. Çalışmaları Türkiye ve Avrupa'nın farklı kentlerinde sergilendi. Eserleri hem kurumsal hem de özel koleksiyonlarda ve müzelerde yer alıyor.

Nimet Keser’in sergisinde, farklı sanatsal yaklaşımları ve türleri içeren resimler yer alıyor. Resimlerini konu, tarz ya da yaklaşım bakımından sınırlandırmak istemiyor. Çünkü bir sanatçının kendisini, işini belirli bir türle, konuyla sınırlamanın doğru olmadığına inanıyor. Sanatçının yeni şeyler öğrenmek ve yapabileceklerinin sınırlarını sürekli genişletmesi gerektiğine, sürekli kendini farklılıkla sınaması gerektiğine inanıyor. Leonardo da Vinci’nin dediği gibi bir ressam için tek bir şeyi iyi yapabilmenin, kendini belirli bir çalışma konusuyla sınırlamanın bir ressam için büyük bir onur olmadığına inanıyor. Bu nedenle yaklaşık bir yıllık bir sürede ürettiği resimlerden oluşan bu sergisinde soyut resimler ve figüratif resimler bir arada bulunuyor. Devedikenleri, mavikantaronlar, beyaz nilüferler, portreler, peyzajlar içeren figüratif resimlerle kent ya da kır peyzajlarından yola çıkarak yaptığı soyut kompozisyonlar bulunuyor. Hem doğadan hem de doğaya odaklanan başta Caspar David Friedrich, Claude Monet, Henry Edmond Cross, David Hockney olmak üzere romantikler, neo-empresyonistler, post empresyonistler ve çağdaş renk ustalarını içeren çok geniş bir bilgi birikiminden ilham alarak ve onların tekniklerinden yararlanarak gördüğü, yaşadığı yerlerin manzaralarını yorumluyor.  Birebir aynısını yapmak yerine duygusal renk algısını öne çıkarıyor. Genel olarak belirli renklere odaklanmış gibi görünse de çok renkli bir palet kullanmaktan, özellikle de karşıt renkleri bir arada kullanmaktan çekinmiyor.

Resimlerinde impasto ve alla prima tekniğiyle taze, enerjik, dramatik görüntüler oluşturuyor. Nimet Keser’in sergide yer alan resimlerinde fırçanın izini, boyanın dokusunu, rengin kokusunu, doğanın sıcağını, serinliğini, huzurunu görebilirsiniz.

Sergiye gittiğinizde gölün nazlı hanımları nilüferleri, karşı kıyıyla bakışan ve saçlarını rüzgarda savuran zarif palmiyeleri, bir de günbatımında bulutları göreceksiniz. 

Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Profesör Nimet Keser’in  Orijinalist Sanat Galerisi'nde açtığı sergi 8 Şubat 2023 tarihine kadar gezilebilecek.

(vş) 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

“STOA FELSEFESİ VE TARSUS'TA STOACILIK”KİTABI ARATOS YAYINLARI’NDAN ÇIKTI

ADANA ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ KISA FİLM FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

ADANA’DA BAĞLAMA GÜNLERİ’NİN İKİNCİSİ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Düş ve Gerçek Arasında Çareli Çaresiz Çizgiler Kitabı

Sanatçı Selva Özelli Solo Sergisi ile ABD’de

“Doktordan Az Kullanılmış” bu defa bir kitap adı

HÜSEYİN SÖZLÜ, "AĞUSTOS AYI TÜRK'ÜN ZAFER AYIDIR"

İZMİT ALTIN PİŞMANİYE ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNE VERİLDİ

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ‘’BELGESEL FİLM YARIŞMASI’’ FİNALİSTLERİ BELİRLENDİ

EMEKLİLERİN YENİ ADRESİ ‘EMEKLİ KÜTÜPHANESİ’

İZMİR KULLUK İLE TANIŞIYOR

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

“Soul Müziğin Diva”sı Imany, 7 Eylül’de Türkiye’de

‘ÇOK YAŞA CUMHURİYET’ ÖDÜLLÜ BESTE YARIŞMASI BAŞVURULARI İÇİN SON HAFTA!

TÜRK RESSAMLARIN LONDRA ÇIKARMASI!

YILDIZ TOZU KARAKTER ANALİZLERİ

"ZAFERİN RENGİ" GÜÇLÜ OYUNCU KADROSU İLE ÇEKİMLER İÇİN GERİ SAYIMA BAŞLADI!

Büyükşehir ve YEDAM’dan bağımlılıkla mücadelede iş birliği

AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NDA TÜM TÜRKİYE "ŞEHRİNİ KEŞFEDECEK- GELECEK ENERJİSİNİ KORUYACAK!”

12. ULUSLARARASI İZMİT PİŞMANİYE, MÜZİK ve DANS FESTİVALİ,25-27 AĞUSTOS’TA

‘’20. GELECEĞİN SİNEMASI’’ YARIŞMASININ JÜRİ ÜYELERİ AÇIKLANDI

  • BIST 100

    9698,89%0,56
  • DOLAR

    32,55% 0,03
  • EURO

    34,84% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2431,37% 0,07
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false