Tarih: 12.01.2019 12:40

Polonya´dan İran karşıtı zirveye destek

Facebook Twitter Linked-in

Polonya Dışişleri Bakanlığından, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo´nun 13-14 Şubat´ta Polonya´da düzenlenecek olan ve Orta Doğu´daki problemler ile İran´ın bölgedeki etkisinin ele alınacağı zirve hakkında açıklama yapıldı. Bakanlık açıklamasında zirvenin Polonya-Amerika stratejik partnerliğinin bir ifadesi olduğu belirtilerek, "Bakanlar düzeyinde gerçekleştirilecek zirve uluslararası barış ve güvenlik alanında ortak çıkarların gerçekleştirilmesine hizmet edecek? ifadelerine yer verildi. 
Açıklamada, Orta Doğu´da güvenlik ve istikrarın arttırılmasının tüm uluslararası toplumun çıkarına olduğu ifade edildi. Asya, Afrika ve Avrupa´dan bazı devletlerin katılacağı zirvede tarafların mevcut duruma ilişkin değerlendirmeleri ve önerilerinin masaya yatırılacağı belirtilen zirveye tam olarak hangi devletlerin iştirak edeceği açıklanmadı. Zirvenin başkent Varşova´da mı yoksa bir başka şehirde mi düzenleneceği de henüz açıklanmadı. 
Pompeo, zirve hakkında yaptığı açıklamada ise, "Birçok ülke, Orta Doğu´da istikrar, barış, özgürlük ve güvenlik konusunda, özellikle de İran´ın bölgede istikrarsızlaştırıcı etkisini önlemek amacı bir araya gelecek" ifadelerini kullanmıştı.(Öİ)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —