Petrol-İş,“SASA’da değişen bir şey yok”
EKONOMİ 26.01.2023 11:54:00 1913 0

Petrol-İş,“SASA’da değişen bir şey yok”

Petrol-İş Sendikası Adana Şube Başkanı Bülent Kılıççıoğlu,  SASA’da yaşanan Sendikasızlaştırma, keyfi işten çıkarma politikalarını protesto etmek için ilk eylemi geçtiğimiz aylarda yaptıklarını hatırlattı.

TÜRK-İŞ’e bağlı Petrol-İş Sendikası Adana Şube Başkanı Bülent Kılıççıoğlu,   “Ancak aradan geçen zamana rağmen, Erdemoğlu holding yönetiminin keyfi tutumu devam etmekte. Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu’nun bu yaşananlardan haberi olup olmadığını bilmiyoruz, biliyorsa ve müdahale etmiyorsa gerçekten çok yazık. Rahmetli babasının kendisine işçiler hakkında verdiği vasiyet gibi nasihati tutmasını istiyoruz” dedi. 

"İNCELEME RAPORU YAYINLANDI "

SASA’dan ürün temini eden uluslararası Inditex firmasının sendikasızlaştırma ve işten çıkarmalar sonrasında Adana’ya durumu incelemesi ve rapor hazırlaması hususunda bir heyet gönderdiğini belirten Petrol-İş Sendikası Adana Şube Başkanı Bülent Kılıççıoğlu, “Söz konusu şirketin temel prensibi çalışanın sendikalı olması ve çalışma barışının sağlanması. Şirket adına Adana’ya gelen heyet yaptığı görüşmeler sonrasında bir rapor hazırladı. Raporda şu ifadeler yer almaktadır; “1- İşveren ve işveren vekillerinin sendikalı sendikasız işçiler arasında ayırım yapmaması ve sendikasız işçilere ödenen ücret seviyelerinin sendikalı işçilere aynen uygulanması gerekmektedir. Bu nedenle işçi ücret oranlarında gerçekleşen farkın giderilmesi eşitliğin sağlanması gerekmektedir.

2- Sendika ve örgütlenme özgürlüğü konusunda işçilerin ve ilk kademe yöneticilerin bilgi sahibi olmadıkları dikkat çekmektedir. Bu nedenle bir eğitim çalışmasına ihtiyaç bulunmaktadır. Eğitim IndustriALL yönlendirmesi ile organize edilecektir.

3- İşyeri ile yetkili sendika arasındaki sosyal diyaloğun yetersiz olduğu ve efektif olmadığı anlaşılmaktadır. Bu durumu iyileştirebilme adına ilgili sendika ile ivedi şekilde aktif, efektif ve sürdürülebilir bir sosyal diyalog kurulmalıdır.

Raporun özetinde de görüleceği gibi biz her zaman karşılıklı diyalog içinde olmak istedik. Eylemin çözüm olmadığını ifade ettik. Karşılıklı iyi niyetin çalışma barışını, üretimde verimliliğin artmasına vesile olacağını söyledik. Ama gelin görün ki SASA yönetimi bildiğini okumaya devam ediyor” bugün bile işçi çıkartıldı performans yalanıyla” diye konuştu. 

“BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ  “

TÜRK-İŞ’e bağlı Petrol-İş Sendikası Adana Şube Başkanı Bülent Kılıççıoğlu,  Erdemoğlu Holding’e ait SASA fabrikasında 1975 yılından bu yana faaliyette olan iş yeri temsilciliğinin, sendikaya bilgi verilmeden Genel Müdür Danışmanı Mecit Dönmez’in keyfi kararı ile kapatıldığını, levhasının indirildiğini, sendikanın demirbaşı olan eşyaların kendilerine teslim edilmeden ve temsilcilerinin özel eşyaları içeride olmasına rağmen kapı kilitlerinin değiştirildiğini söyledi. 

Kılıççıoğlu, “ Bu yönetim anlayışını asla ama asla kabul etmiyoruz. Çalışma Bakanı Sayın Vedat Bilgin, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, işyerlerinde örgütlenmeye izin veren iş yerlerine beyaz bayrak verileceğini açıklamıştı. SASA Yönetimi, örgütlenme konusunda işçinin özgür olduğunu söylüyor. Ama uygulamaya baktığımızda bunu net olarak göremiyoruz. Sendika olarak örgütlenme hususunda yaptığımız çalışmalar neticesinde çok sayıda arkadaşımız tekrar sendikamıza üye oldular, bu sayının artacağına inanıyoruz. Buradan SASA’ya bağlı Tekstil iş kolunda arkadaşlarımızı da Sendikamıza üye olmaya davet ediyoruz. Unutulmamalıdır ki biz, birlikte güçlüyüz” ifadelerini kullandı.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Harb-İş,“Ücretler yeniden düzenlenmeli “

"YENİLENEBİLİR ENERJİ NASIL TÜRKİYE’NİN ELEKTRİK ÜRETİM KAYNAĞI OLABİLİR"

"Bağımsız olmayan bir Kurulun vereceği karar tartışılır!"

MB Başkanı’ndan enflasyonla ilgili “yol haritası” mesajı

Türkiye, dünya lideri

“İş dünyasının finansmana erişimi kolaylaştırılmalıdır”

TOYP BAŞVURULARINDA SON TARİH 31 AĞUSTOS

Türk Telekom’un “Dijital Türkiye: Yeni Bir Gelecek” temalı Faaliyet Raporu’na 3 ödül

Türkiye’de dijital bankacılığa ilgi artıyor

R+T TURKEY FUARI’NDA HEDEF UZAK PAZARLAR

“TOPLU SÖZLEŞME TİYATROSU SONA ERDİ”

“DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR”

Ekonominin kalbi TOBB'da attı

"Emlak zenginleri İstanbul depremi sonrası fakir kalabilir"

Şahin Bilgiç, TOBB Ekonomi Şurası’na katıldı, üyelerinin taleplerini iletti

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümde hasat başladı

DÜNYA TAHIL PİYASASINA ‘TAHIL KORİDORU’ ETKİSİ

MYK VE ADASO ARASINDA YETKİLENDİRME PROTOKOLÜ İMZALANDI

"Her 100 kişiden 90’ı Su Yalıtımı Yönetmeliği’nden önce yapılan binalarda oturuyor"

R+T TURKEY FUARI’NDAN İHRACAT SEFERBERLİĞİ

"KRUVAZİYER YOLCU SAYISI % 66,7 ARTTI, FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli