Tarih: 29.12.2022 13:23

PETROL-İŞ,"İŞÇİNİN ÖZGÜR İRADESİNE İPOTEK KOYMAYIN"

Facebook Twitter Linked-in

Türk-İş’e bağlı Petrol-İş Sendikası Adana Şube Başkanı Bülent Kılıççıoğlu, sendikal anlayışlarının iş barışının sağlanması, üretimde verimin devamlılığı, işçi-işveren arasındaki sarsılmaz bağın sendikal yetki, hak ve kazanımların devamlılığıyla ilintili olduğu söyledi. 

SASA’da işverenin sendikasızlaştırmaya yönelik girişimleri karşısında ilk eylemlerini yaptıklarını hatırlatan Başkan Kılıççıoğlu, "1970’lerden bugüne dek SASA işçilerinin yasal temsilcisi Petrol-İş Sendikası’dır. Temsili yetimizi, ayak oyunlarıyla kaybetmeyeceğiz. İşverene çağrımızı yineliyoruz. Bu tavrınızdan vazgeçin, iş arasında ikilik yaratmayın. Sendikanın olduğu iş yerinde, huzur, güven, verim ve sosyal adalet vardır. Bunun içindir ki örgütlenmenin önündeki engelleri kaldırın, işçinin hür iradesine parasal oyunlarla ipotek koymayın" dedi. 

“EYLEMİ DEĞİL, DİYALOĞU BENİMSİYORUZ “

Petrol-İş Sendikası Adana Şube Başkanı Bülent Kılıççıoğlu, “SASA’da işverenin yönetim anlayışını, ‘Ben yaptım oldu’ ‘Sendikasız ol, fazla ücreti al’ olarak tanımlayabiliriz. Bunun ne kadar sakıncalı bir anlayış olduğunu dün söyledik, bugün de söylüyor, yarında söyleyemeye devam edeceğiz. Sendika olarak hep diyalogdan yana olduk, iyi niyetimizi hep gösterdik ve muhafaza ettik. İşverenden de bu anlayışı terk ederek iyi niyet göstergesi bekliyoruz. Buradan bir kez daha sendikamızdan, sendikasından bir nedenle istifa etmiş, ettirilmiş işçi kardeşlerimize seslenmek istiyorum. Sendika sizin güvenceniz, sendikasız kaldığınız her gün, işten çıkartılma endişesi yaşayacaksınız. Gelin yarıda bıraktığınız yolu yine birlikte yürüyelim, gelin haklarımıza sahip çıkalım, Unutmayın ki, sendika onurumuzdur, sendika güvencemizdir, gücümüzdür” diye konuştu. 

“İNDİTEX FİRMASI HEYET GÖNDERDİ “

SASA’da sendikasızlaştırma ve yapılan ilk eylem haberlerinin basında yer almasının ardından yankısı yurt dışından karşılık buldu. SASA’nın mal alımı yaptığı firmalar arasında yer alan İNDİTEX firması sendikasız işçi çalıştırma koşulunu araştırmak üzere Adana’ya bir heyet gönderdiği bildirildi. Söz konusu heyetin İşveren temsilcileri, Sendika Yönetimi ve işçilerle bire bir görüşme yapacağı belirtildi. Bu arada bağımsız gelen ekibin yaptığı görüşmeler sonucunda bir rapor hazırlayacağı ve hazırladığı raporu SASA işveren yönetimi ile yetkili Sendika Petrol-İş ile paylaşacağı öğrenildi. Öte yandan aynı bilginin gelişmeleri yakından takip eden Uluslararası Sendikalar ile paylaşacağı da ifade edildi. 

“VEBALİ SASA İŞVERENİNİN BOYNUNA…”

Açıklamasında son dakika yaşanan bir gelişmeyi de paylaşan Petrol-İş Sendikası Adana Şube Başkanı Bülent Kılıççıoğlu, SASA yönetiminin performans düşüklüğünü gerekçe göstererek sendikalı 3 işçinin işine son verdiğini söyledi. Başkan Kılıççıoğlu, “Tüm bunlar yetmezmiş gibi yine 12 işçimize maaşlarını yükseltme vaadiyle bağlı oldukları sendikadan istifa etmeleri sağlanmıştır. Bu zamana kadar gösterdiğimiz iyi niyetin karşılığı kıyım ve sendikasızlaştırma olmuştur. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’in işyerlerinde örgütlenme olmalı, açıklamalarına rağmen SASA yönetiminin bu yaklaşımını bir kez daha kınıyor, çıkartılan işçilerimizin ve ailelerinin vebali, SASA yönetiminin boynunadır” ifadelerini kullandı.

(vş)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —