PEDALLAR LÖSEV İÇİN 
YAŞAM 13.07.2021 11:30:00 928 0

PEDALLAR LÖSEV İÇİN 

Adana LÖSEV gönüllüleriyle birlikte kansere karşı sporun pozitif etkisine dikkat çekmek ve “Her Kurban Lösemili Çocuklara Can”  demek için Adana’da pedal çevirdi.

1998 yılından bugüne Türk Halkının, kurumlarının bağışları ile Lösemi ve Kanser hastalarımıza, onların ihtiyaç sahibi ailelerine maddi-manevi ve sosyal destekler sunan LÖSEV Lösemili Çocuklar Vakfı, bugün Türkiye genelinde kayıtlı 50 binin üstünde Lösemi ve tüm çocukluk çağı kanseri hastaları çocuk ve yetişkin kanser hastalarına destekler sunmaya devam ediyor.

Araştırmalar kansere yönelik iyileşmeyi sağlayacak fonksiyonların pek çoğu için proteinin önemini ortaya koyuyor. Aminoasitler – proteinler – vücudumuzdaki hücrelerin yapı taşlarıdır. Lösemi ve diğer kanser süreçlerinde de sürekli bir hücre yıkımı ve yeni hücre yapımı vardır. Dolayısıyla vücudumuzun bir çeşit tuğlaları olan proteinlere daha fazla ihtiyaç duyarız, yetersiz protein; hastalığın iyileşmesini yavaşlatarak, enfeksiyonlara karşı vücut direncini azaltmaktadır. Kanser hastası yetişkinlerde de ekonomik yoksunluğun çok kritik seviyede olduğunu tespit eden LÖSEV, Kurban Bayramı döneminde aldığı vekâleten kurban bağışları ve yıl içinde yapılan adak bağışlarını hem çocuk hem yetişkin tüm kayıtlı hastalarına ulaştırmaya kararlı. Sağlıklı beslenme zincirinin en önemli halkalarından biri olan protein, lösemi-kanser tedavilerinde hayati önem taşıyor. LÖSEV’e kayıtlı ailelerin %87’si asgari ücret ve altı gelire sahip iken Vekâleten Kurban Bağışları ile sağlanan et desteği tedavi sürecinde protein ağırlıklı beslenmesi gereken Lösemili Çocuklara can olmaktadır.

ADANA’DA LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR İÇİN PEDAL ÇEVİRDİLER

Merkezi Ankara’da olan, Türkiye genelinde 9 farklı ilde ofisinden hizmet veren LÖSEV,  Adana’da Çınarlı Mahallesi 61027.sokak Altınova Apt. No:9 SEYHAN/ADANA adresinde bulunmaktadır. Adana LÖSEV gönüllüleriyle birlikte kansere karşı sporun pozitif etkisine dikkat çekmek ve “Her Kurban Lösemili Çocuklara Can”  demek için Adana’da pedal çevirdi.  Adana Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği (ABDOSD), Her Pedal Bir Umut Bisiklet Grubu ve Mavi Çocuk Utku Umut Işıkları Bisiklet Grubu katılımı ile Atatürk Caddesi’nde başlayan bisiklet turu Yaşar Kemal Koşu Parkuru’nda son buldu. (CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli