Tarih: 30.11.2020 13:23

Papa’dan Noel öncesi insanlığa teyakkuz çağrısı

Facebook Twitter Linked-in

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Franciscus ayinde bulunan 100’den fazla kişiye yaptığı konuşmada “teyakkuzda kalmamız önemlidir, çünkü binlerce şeyle uğraşmak ve Tanrı’yı dikkate almamak hayattaki en büyük hatalardan biridir” dedi.

Papa, konuşmasında “kendi özel çıkarlarımız tarafından yönetilmemiz büyük bir tehlikedir. Asıl olandan uzaklaşarak kendimizi tehlikeye attığımız için pek çok faydasız iş dikkatimizi dağıtmaktadır” şeklinde bir açıklama yaptı.

Gecenin insanların kalbine çöktüğü, bunun insanları her şeyden ve herkesten şikayetçi olmaya sebep olduğunu ve böylece mağdur hissettiklerini, sonra depresyonda olduklarını söyledi.

Papa Franciscus ve 11 yeni kardinal, eski Papa 16. Benedikt ile Vatikan surlarının içindeki kilisede bir araya geldi. Vatikan toplantının sıcak bir atmosferde gerçekleştiğini belirtti.


Gregory: Papa'nın atadığı ilk Afrikalı Amerikalı kardinal

Şarku’l Avsat’ın BBC’den aktardığı habere göre Papa Franciscus, cumartesi günü Vatikan'da düzenlenen bir törenle 13 yeni kardinali göreve getirdi. Afrikalı Amerikalı Wilton Gregory de bunlardan biriydi. Böylece ilk kez bir Afrikalı Amerikalı, kardinal oldu.

Wilton Gregory'nin atandığı törende katılımcıların tümü koronavirüs kısıtlamaları nedeniyle maske taktı. Bazı isimler ise video konferans yöntemiyle törene katıldı.

72 yaşındaki Gregory'nin Washington DC Başpiskoposu olacağı geçen ay duyurulmuştu.

Vatikan'daki Katolik Kilisesi'nde kırmızı cüppeli kardinaller, Papa'dan sonra gelen en üst düzey din insanları konumunda.

Kırmızı cüppeli kardinallerin en kritik görevi, dışarıya kapalı kardinaller meclisi oturumuyla kendi aralarından yeni Papa'yı seçmek. (Kaynak:Şarkul Avsat)

(vş)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —