Tarih: 18.06.2021 12:10

Pandeminin başından bu yana koşunun popülerliği arttı

Facebook Twitter Linked-in

 Koşarken sakatlanma riskini önlemek ve sağlıkla koşu sporuna devam edebilmek için dikkat edilmesi gerekenleri şöyle:

Koşu için özel olarak tasarlanmış ve ayağa uygun ayakkabı, ayaklara doğru desteği de sağlar. Böylece sakatlık riskinin önüne geçilir, antrenmandan keyif alınır.

Egzersiz öncesi ısınmak, vücudun esnekliğini sağlamak açısından çok önemli. Isınma hareketleri, eklem hareket açıklığını da destekler.

Koşu esnasında kaybedilen sıvıyı yerine koymak için doğru miktarda su içmek gerekir. Egzersiz öncesi iki su bardağı ve her 15 dakika koşu için ekstra bir bardak su içilmeli. Susuzluk hissetmesek de egzersiz sonrası su içmeye devam edilmeli.

Koşuya, genel olarak haftada iki ila dört kez, 20 veya 30 dakikalık koşularla başlanmalı. Başlangıç koşu mesafesi 3 ila 6 kilometre arasında olmalı. Düzenli koşmaya başladıktan sonra haftada yüzde 10 mesafe artışı ile koşmaya devam edebilirsin.

Koşu antrenmanı ile öğün arasında en az iki saatlik bir boşluk olmalı. Böylece sindirim sisteminin etrafında toplanan kan yeniden kas ve iskelet sistemine yönelmesi için gereken süre geçmiş oluyor. Fakat koşudan hemen önce kaliteli karbonhidrat içeren bir atıştırmalık tüketilebiliyor. Egzersiz sonrası kasların toparlanma sürecini hızlandırması için bir kutu çikolatalı süt gibi dörtte bir oranında protein içeren bir karbonhidrata yönelmek iyi oluyor.

(CO)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —