ÖZTRAK,
SİYASET 11.08.2022 11:19:00 392 0

ÖZTRAK,"TARIMIN ÖNEMİNİ DÜNYA ANLADI, BİR BİZDEKİ HÜKÜMET KAVRAYAMADI"

CHP Sözcüsü Öztrak, "Tarımın en stratejik sektörlerden biri olduğu bugün artık dünyada kabul görüyor. Küresel salgının ardından, dünya, gıda güvenliğinin, gıda egemenliğinin önemini çok daha iyi anladı" dedi.

CHP Sözcüsü Öztrak, Trakya önemli bir sanayi ve tarım bölgesi. Trakyalı çiftçilerimiz de, Edirneli çiftçilerimiz de diğer çiftçilerimiz gibi artan maliyetlerin altında eziliyor. Son bir yılda, DAP gübresi yüzde 194, ÜRE gübresi yüzde 229 zam gördü. Geçen yıl bu zamanlar, 880 liraya dolan traktör deposu, bugün 2 bin 814 liraya doluyor. Çiftçinin traktörünü sürme maliyeti bir yılda üçe katlandı. İlaç, tohum, üretimde kullanılan tüm girdilerin fiyatları, uçup gitti. Tarımın en stratejik sektörlerden biri olduğu bugün artık dünyada kabul görüyor. Küresel salgının ardından, dünya, gıda güvenliğinin, gıda egemenliğinin önemini çok daha iyi anladı. Gelişmiş ülkeler, diğer ülkeler çiftçilerini yalnız bırakmadı, onlara destek verdi. Ama tarımın önemini, bir bizdeki hükümet bir türlü kavrayamadı." dedi.
Türkiye’yi en büyük 10 ekonomi arasına sokmaya söz veren Erdoğan’ın ülkeyi ilk 20’den düşürdüğünü, Türkiye’yi tüketici enflasyonu en yüksek 5 ülke arasına sokup, üretici enflasyonunda dünya liderliğine taşıdığını belirterek, “Erdoğan, koskoca Türkiye’ye, bu millete savaşın vermeyeceği zararı verdi. Kuzeyimizde iki komşumuz savaşıyor. Savaşan iki ülkeden Rusya’da enflasyon yüzde 16, Ukrayna’da yüzde 21, bizde ise yüzde 80. Bu da makyajlı TÜİK rakamlarıyla. Yaşadığımız hayat pahalılığının nesebi bellidir. Başka yerde aramayacaksınız. Onun anası da, babası da Erdoğan’dır. Bu korkunç enflasyon Bakan Nebati’nin ifadesiyle, ‘Erdoğan Etkisinin’ sonucudur” dedi.
CHP Sözcüsü Öztrak, bugün açıklanan Haziran ayı işsizlik verilerini de değerlendirdi. İşsizlik verilerindeki tutarsızlıkların dikkat çektiğini belirten Öztrak, “İŞKUR verilerine göre, Haziran’da kayıtlı işsiz sayısı, son bir yılda 617 bin kişi artmış. Buna karşın TÜİK, aynı dönemde işsiz sayısının 16 bin kişi azaldığını söylüyor. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu” diye konuştu. Öztrak, “TÜİK’in ağır makyajları artık iyice çirkinleşiyor. Milletin midesini bulandırıyor, ‘Yetti artık!’ dedirtiyor” değerlendirmesinde bulundu.
“Erdoğan’dan önce, zengin fakire fitre ve zekât verirdi. Erdoğan’dan sonra; fakir zengine kur garantisi adı altında faiz öder oldu” diyen Öztrak, Kur Korumalı Mevduatın finansal istikrarın dibine konmuş bir bomba olduğunu söyledi. Öztrak, “Biz geldiğimizde, mevduat sahibi, bankaların vermeyi üstlendiği faizi ve yatırdıkları anaparayı alacak. Parasını da istediği gibi tasarruf edecek. Ama bu saçma uygulamada, Hazine’nin üstlendiği kısım verilmeyecek. Herkes şimdiden bunu bilsin. Sonra ‘oyun içinde kural değiştiriyorsun’ demesin. Adımını ona göre atsın” uyarısında bulundu.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli