Oktay Gürsel, ?Kilink´ kıyafetini Adana Sinema Müzesine bağışladı

Oktay Gürsel, ?Kilink´ kıyafetini Adana Sinema Müzesine bağışladı

1960´lı yılların sonlarında başrol oynadığı ve arka arkaya çektiği ?Kilink´ filmleriyle adını duyuran, daha sonra Almanya´ya giden Piri Mehmet Paşa´nın torunlarından Oktay Gürsel, film afişlerini, ?Kilink´ kıyafetini ve kitaplarını Adana Sinema Müzesi hed

?Kilink´ filmlerinin başrol oyuncusu olan Oktay Gürsel, film afişlerini, ?Kilink´ kıyafetini ve kitaplarını Adana Sinema Müzesine bağışladı. 
1960´lı yılların sonlarında başrol oynadığı ve arka arkaya çektiği ?Kilink´ filmleriyle adını duyuran, daha sonra Almanya´ya giden Piri Mehmet Paşa´nın torunlarından Oktay Gürsel, film afişlerini, ?Kilink´ kıyafetini ve kitaplarını Adana Sinema Müzesi hediye etti.
Türkan Şoray, Bülent Ersoy, Oya Peri ve İzzet Günay gibi usta oyuncularla başrol oynayan Gürsel´in hediye ettiği ürünlerden memnuniyet duyduğunu belirten Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mete Şahin, "Oktay beyin Adana´mızın kültürünü geliştirmek için katkılarına teşekkür ediyorum. Menderes Samancılar, Muzaffet İzgü hep bağışladı. Bütün sanatçılarımız destek veriyor" diye konuştu.
Adana Sinema Müzesi´nin son katında sergilenen ?Kilink´ kıyafetinin yanında İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Gürsel ise, "1967´den sonra 1970´e kadar filmlerde oynadım. 2 kilink filmi yaptım. Başka filmlerim de var. 1970-2010 arası Almanya´da yaşadım. Almanya´da bazı prodüksiyonlarda filmler yaptım. Adana kökenli olduğum için düşündüm ve Adana Sinema Müzesi´ne hediye ettim eşyalarımı" ifadelerini kullandı.
Ayrıca oyuncu Oktay Gürsel, Adana Sinema Müzesi´ni ziyarete gelen kişilere ?Kilink´ filmlerini anlattı.(VŞ)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı