Tarih: 27.07.2022 15:37

ÖKSÜZ KALMIŞ BİR İLÇE: SARIÇAM (ÖZEL HABER FATİH ÇAKMAK)

Facebook Twitter Linked-in

2020 sayımlarında nüfusu 194 bin olan ilçe, son yıllarda giderek gelişen bir yerleşim merkezi olmaya başladı.

Diğer ilçelere daha fazla nüfus artışının yaşandığı ilçede Sarıçam’lılar çok hızlı büyüyen bir ilçe olmalarına rağmen aynı oranda yaşanabilir bir ilçe olamamaktan şikayetçi.

BİTMEK BİLMEYEN ÇÖPLÜK SORUNU

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen ve 2008 yılında yap-işlet-devret projesi olarak inşa edilen ve ‘Sofulu Çöplüğü’ olarak bilinen Gültepe Mahallesi’ndeki katı atık entegre tesisi, Sarıçam halkının rahatsız olduğu konuların başında geliyor.Bu zamana kadar bölge halkı tesisin buradan kaldırılması için pek çok protesto ve kampanya düzenledi. Çöp arıtma tesisinin karşısına Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Kampüsü kurulması ise çarpık kentleşmeyi gözler önüne seriyor. Öğrenciler, kötü koku ve sağlık tehdidinin yanı başında eğitim görüyor.

BOZUK YOLLAR SORUNU

İlçenin nüfus artış hızının artmasına paralel neredeyse her noktada inşaatlar görmek mümkün. Bu durum zaten kötü olan yolların daha da kötüleşmesine sebep olmakta. Yeni asfalt yapılan yollarda bile çok geçmeden inşaatlar ve altyapı çalışmaları yüzünden yolların tahrip olduğunu görmek mümkün. İl ve ilçe belediyeleri ise yapılan yolların tekrar bozulmaması için bu tür faaliyetlerinin bitirilmesini beklemekte. (Fİ)

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —