SİYASET 24.11.2020 11:30:00 725 0

"ÖĞRETMENLERİ ‘TAHSİLATÇI’ YAPTILAR!"

CHP’li vekil Mahmut Tanal, öğretmenlerin AKP iktidarının tutarsız politikalarının kurbanı olduğunu belirterek, “Öğretmenleri meslekten soğuttular" dedi


CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, AKP iktidarının yanlış ve tutarsız politikalarının bir diğer kurbanının da öğretmenler olduğunu söyledi.
 

Tanal, ‘Tek Adam’ sisteminde maaşları yük olarak görülen öğretmenlerin yoksulluk sınırının altında bir yaşam sürdüğünü belirtti.

ÖĞRETMENLERİ MESLEKTEN SOĞUTTULAR

 

Eğitim emekçilerinin geçim sıkıntısının yanı sıra mobbing ve siyasi baskılarla da boğuştuğunu kaydeden Tanal, “18 yıldır ülkeyi yöneten AKP, hiçbir zaman öğretmenlerin dostu olmadı. Öğretmen demek, eğitim demek. Ama her yeni gelen bakan, öğretmenlerin, eğitimcilerin fikrini almadan kafalarına, hayallerine, Saray’da oturanın arzusuna göre eğitim sisteminde değişikliğe gitti. Bir türlü dikiş tutturulamayan eğitim sistemi, öğrencileri, velileri öğretmenleri perişan etti. Yapılan anket çalışmaları, öğretmenlerin mutsuz ve umutsuz olduğunu ortaya koyuyor. Öğretmenlerimizi meslekten soğuttular” dedi.

PANDEMİDE ÖĞRETMENLER YATIYOR DEMEK VİCDANSIZLIK!

 

Pandemi sürecinde “yatarak, çalışmadan maaş aldıkları” suçlamasına maruz kalan öğretmenlerin sahipsiz bırakıldığını ifade eden Tanal, “Öğretmenlerin koronavirüs salgını dönemindeki fedakarlıkları yeterince topluma anlatılmadı. ‘Yatıyorlar’ denilen eğitim emekçileri, Vefa Sosyal Destek Gruplarında görev aldılar. Filyasyon ve mahalle denetim ekiplerinde yer aldılar. EBA sistemiyle canlı sınıf oluşturdular. Öğretmenler, öğrencilerin uzaktan eğitime erişmeleri için çırpınıp durdu. Öğrencilerinin evinde internetinin, bilgisayarının, televizyonunun olmaması, eğitim kahramanlarını kahretti. Sürekli velilerle irtibat kurdular. Öğrencilerin sorunlarıyla ilgilendiler. Online eğitim problemini çözmek için arayış içerisine girdiler. Hatırlayın, Kahramanmaraş’ta edebiyat öğretmeni Aziz Serin, internette yaşadığı sorun nedeniyle öğrencilerine ders anlatabilmek için çıktığı tepede, kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi. ‘Öğretmenler yatarak maaş alıyor’ demek vicdansızlıktır! Öğretmenlere savunmasız bırakanlar utansın! Bu süreçte ‘Öğretmen maaşları yük’ açıklaması da talihsiz bir açıklamaydı. Öğretmenler yük değil, başımızın tacıdır” şeklinde konuştu. 

ÖĞRETMENLERİ TAHSİLATÇI DURUMUNA DÜŞÜRDÜLER

 

CHP’li vekil Mahmut Tanal, eğitim hizmetine yeterli kaynak ayrılmadığını vurgulayarak, “Devlet, okullara yeteri kadar ödenek göndermiyor. Okul ihtiyaçları için velilerden para toplanılıyor. Öğretmenlerimiz utana sıkıla öğrenci velilerine ihtiyaç listesini uzatıyor, destek talep ediyor. Geleceğimizin mimarı öğretmenlerimizi tahsilatçı durumuna düşürüyorlar” ifadelerini kullandı.

ATANMAYAN ÖĞRETMENLER SORUNU

 

Atanamayan öğretmenler sorunu ile öğretmenler arasındaki eşitsizliğin çığ gibi büyüdüğünün altını çizen Tanal, “Bu iktidar döneminde ataması yapılmayan öğretmen sayısı 100 binlere ulaştı. Mesleklerini icra edemeyen öğretmen adayları, çok kötü koşullarda yaşam mücadelesi veriyor. Diğer yandan ücretli ve sözleşmeli öğretmenler sorunu var. ‘Eşit işe eşit ücret’ ilkesiyle hareket edilmiyor. Hiçbir özlük hakları, güvenceleri olmadan, tam yatırılmayan bir SGK primi ve düşük maaş karşılığında çalışan ücretli öğretmenlerin talepleri görmezden geliniyor. Sözleşmeli öğretmenlik deseniz, o da modern köleliktir. Özel öğretim kurumu çalışanı öğretmen ve öğreticiler, ‘Belirli Süreli İş Sözleşmesi’ nedeniyle kıdem, ihbar tazminatı başta olmak üzere birçok haktan mahrum bırakılıyor. Özel öğretmenleri süregelen mağduriyetlerinin son verilmesi amacıyla hazırladığımız kanun teklifi, Meclis’te gündeme alınmıyor” dedi.

EN FAZLA ENGELLİ PERSONEL AÇIĞI MİLLİ EĞİTİM’DE

 

Milli Eğitim Bakanlığı’nın engelli bireylerin istihdamı konusunda sınıfta kaldığını belirten Tanal, “En fazla engelli kontenjan açığı bulunan kamu kurumu hangisidir?’ diye sorduğumuzda, açık arayla karşımıza Milli Eğitim Bakanlığı çıkıyor. Bakanlığın, yüzde 4’lük kotayla belirlenen engelli personel çalıştırma yükümlülüğüne uymadığını görüyoruz. Kamu kamu kurumlarında Kasım 2019 itibariyle toplam engelli kontenjan açığı 7 bin 119. Bu sayının 5 bin 86’sı, yani yüzde 76’sı, Milli Eğitim Bakanlığı’na ait. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, güncel verileri henüz kamuoyuyla paylaşmadı. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı’nın boş engelli kadroları için personel alımı gerçekleştirmesini bekliyoruz” değerlendirmesini yaptı.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli