Öğrencilerden Macron ve Michel´e protesto

Öğrencilerden Macron ve Michel´e protesto

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Belçika Başbakanı Charles Michel, Belçika´nın Walon bölgesinde bir üniversitede katıldıkları panelde bir grup öğrenci tarafından protesto edildi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron´un iki günlük resmi Belçika ziyareti devam ediyor. Belçika´nın Walon bölgesinde bir üniversitede katıldıkları panelde öğrenciler tarafından protesto edildi. Belçika´nın Fransızca konuşulan bölgesi Walon´a bağlı Ottignies-Louvain-la-Neuve belediyesindeki Louvain Katolik Üniversitesi´ndeki panelde 3 öğrenci pankart açtı ve slogan atarak Macron ve Michel´e tepki gösterdi. Etrafa kağıt fırlatan öğrencilerden biri Macron´a ?yalancı´ diye bağırdı. Macron öğrenciye, ?Bu salonu kirletmenize gerek yok. Etrafa attığınız kağıtları senin toplamayacağın kesin? dedi. 
Macron´un tepki gösteren öğrencileri dinlemek istediğini ancak tepki gösteren öğrencilerin emniyet güçleri tarafından salondan çıkarıldığı belirtildi. 
Cumhurbaşkanı Macron ve Başbakan Michel, sabah saatlerinde Walon bölgesine bağlı Louvain-La-Neuve ilçesindeki ?Aula Magna´ binası girişinde 10 göstericinin protestosuyla karşılaştı. Göstericiler Belçikalı ve Fransız hükümetlerinin sosyal politikaları nedeniyle ellerinde kan olduğunu göstermek için sokağa sahte kan boyamışlardı.(Öİ)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı