Tarih: 09.04.2023 08:46

Nijerya'da Arazi Çatışmasında 74 kişi öldü

Facebook Twitter Linked-in

Nijerya’nın Benue eyaletinde silahlı çetelerin gerçekleştirdiği iki ayrı saldırıda en az 74 kişi hayatını kaybetti. Bölgede sık sık çiftçiler ve hayvancılık yapanlar arasında silahlı çatışmalar yaşandığı biliniyor.

Bölgede son yıllarda tarım arazilerinin arttırılması ve buna parallel olarak hayvanların otlak alanlarının azalması sonucu, hayvancılık yapanlarla tarım yapanlar arasında sorunlar yaşanıyor.

Eyalet Polisi Sözcüsü Catherine Anene, hayatını kaybedenlerden 28’inin cansız bedenlerinin, Mgban yerel hükümetine ait bir göçmen kampında bulunduğunu söyledi.

Saldırıları neyin tetiklediği henüz bilinmiyor ancak görgü tanıkları, silahlı çok sayıda kişinin gelerek rastgele ateş açıklarını söylüyorlar.
Aynı eyalette Çarşamba günü de benzer şekilde bir silahlı saldırı yaşandığı belirtiliyor. Bu saldırıda da 46 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Nijerya Cumhurbaşkanı Muhammadu Buhari, yaptığı açıklamada yaşanan şiddet olaylarını kınadı ve bölgede devriyelerin arttırılacağını söyledi.
Beneu eyaleti çoğunlukla müslümanların yaşadığı ve kuzeydeki hristiyanların yoğun olduğu bölgeyle kesişim noktasında yer alıyor.

Bölgede toprak paylaşımı konusu da etnik ve dini gruplar arasında sorunlara neden olabiliyor.

Ülkede son olarak Zamfara eyaletinde de en az 80 kişinin fidye talebiyle kaçırıldığı haber veriliyor.

(vş)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —