Mültecilere Yönelik Aylardır Süren Koruma Desteği Sonuç Veriyor
YAŞAM 2.12.2020 14:41:00 471 0

Mültecilere Yönelik Aylardır Süren Koruma Desteği Sonuç Veriyor

Türkiye en yüksek sayıda Suriyeli mülteciye ev sahipliği yapıyor. Türkiye’de bulunan 4 milyon mültecinin 3,6 milyonu Suriyeli mültecilerden ve bunların 1,6 milyonu çocuklardan oluşuyor.

AB'den yapılan açıklamaya göre, Uluslararası çocuk hakları yardım kuruluşu World Vision Türkiye’de Avrupa Birliği Sivil Koruma ve İnsani Yardım Operasyonları Genel Müdürlüğü’nün desteğiyle içlerinde 3.600 çocuğun da bulunduğu 10.000’den fazla mültecinin hayatını iyileştirdi. 18 aydır süren ‘Türkiye’deki hassas durumdaki mültecilere bilgi ve koruma yardımı verilmesi ve topluluk odaklı korumanın artırılması’ projesi en hassas durumdaki mültecilerin zarar görmekten korunmasına ve kalıcı çözümler bulunana kadar en çok ihtiyaç duyduğu hizmetlere ulaşabilmesine yardımcı oldu.
Açıklamada şöyle denildi:
"Türkiye en yüksek sayıda Suriyeli mülteciye ev sahipliği yapmaktadır. Türkiye’de bulunan 4 milyon mültecinin 3,6 milyonu Suriyeli mültecilerden ve bunların 1,6 milyonu çocuklardan oluşuyor. COVID-19 salgınının başlamasından bu yana koşulları ciddi şekilde kötüleştiği için karşı karşıya oldukları koruma ve sağlık riskleri de arttı.
Türkiye’deki Avrupa Birliği Sivil Koruma ve İnsani Yardım Ofisi Başkanı Claudia Amaral, “Korona virüsü hepimizi etkiledi. Ancak, özellikle salgının başlamasından önce zaten geçinmekte zorlananlar için ciddi sonuçları oldu. Virüs en hassas durumda olanlar için yeni zorluklar yarattı ve bunun en ağır etkisini yaşayanlar arasında Suriyeli mültecilerin büyük kısmı yer aldı. Ortağımız olan kuruluşlarla salgın sırasında da acil ihtiyaç duyulan insani yardımları sağlamaya devam ediyoruz. Bu proje mültecilere doğru, güncel ve güvenilir bilgilere ve Türkiye’de önemli hizmetlere erişim sunarak hayatlarının kontrolünü yeniden kazanmalarına yardım etmiştir,” dedi.. Mayıs 2019’da başlayan proje o zamandan bu yana Ankara ve İstanbul’da bulunan yerel sivil toplum kuruluşları Uluslararası Mavi Hilal İnsani Yardım ve Kalkınma Vakfı (IBC) ve İltica ve Göç Araştırmaları Merkezi (İGAM) ile kurduğu güçlü ortaklık sayesinde gerekli hizmetleri temin etti.
World Vision Suriye İnsani Müdahale Direktörü Johan Mooij, “COVID-19 salgınının neden olduğu zorluklara rağmen sahadaki ortaklarımız ve ekibimiz uzaktan hizmet vermeye devam etmiştir. Bu zor zamanlarda hiç kimse yalnız bırakılmamıştır. Üç bilgi merkezinde her zamankinden daha çok sayıda insana yardımcı olduk ve bilgi eksikliğinden veya sadece dil bilmediklerinden geçici koruma kimlik kartı alamamış insanlara umut verdik,” dedi..
World Vision’ın yerel ortakları 4.000 kadın ve 2.400 erkeğe hizmetlere erişimle ilgili bilgiler verme, hukuki danışmanlık, psikososyal destek, mültecilerin dil engellerini aşmasına yardım, yerel makamlarla görüşmelerde saha desteği ve gerekirse başka kuruluşlara yönlendirme gibi temel hizmetler sundu. Çocukların yaşadıkları çatışma ve güvensizlik deneyimlerinin neden olduğu travmaların ardından içinde bulundukları stresli durumla başa çıkabilmeleri için çocuk odaklı etkinlikler de gerçekleştirildi.
World Vision yoksulluğu ve adaletsizliği aşmak için çocuklar, aileler ve topluluklarla çalışan bir küresel insani yardım, kalkınma ve savunuculuk kuruluşudur. World Vision din, ırk, etnik köken veya cinsiyet ayrımı gözetmeden bütün insanlara hizmet eder.
World Vision Suriye krizinden etkilenen bölgede çocuklar ve ailelerle çalışmaktadır ve Suriye’nin kuzeybatısı, Türkiye, Lübnan, Ürdün ve Irak’ta 2.876.236 insana ulaşmıştır.
World Vision Temmuz 2015’te yaklaşık 25.000 Suriyeli mültecinin Şanlıurfa’ya kitlesel akınına müdahale ederek çalışmaya başlamıştır. O zamandan beri World Vision’ın Türkiye’deki programları artmış ve şu anda uluslararası yardım kuruluşu yerel ortak kuruluşlar aracılığıyla Ankara ve İstanbul’da koruma projeleri uygulamaktadır. 2016 yılından bu yana Avrupa Birliği Sivil Koruma ve İnsani Yardım Operasyonları’nın (ECHO) sürekli mali desteğiyle mültecilere bilgilendirme ve koruma yardımında bulunmak ve onları resmi hizmetlere yönlendirmek amacıyla kurduğu Bilgi Merkezlerinde 74.350’den fazla mülteci koruma hizmetlerinden faydalanmış.
Avrupa Birliği Sivil Koruma ve İnsani Yardım Operasyonları Hakkında

Avrupa Birliği ve Üye Devletleri dünyanın en büyük insani yardım donörüdür. İnsani yardım Avrupa’nın dünyanın her yerinde ihtiyacı olan insanlarla dayanışmasının bir ifadesidir. Hayat kurtarmayı, insanların çektikleri acıları önlemeyi ve dindirmeyi ve doğal afetler ve insanların çıkardığı krizlerden etkilenen toplulukların bütünlüğünü ve insan onurunu korumayı amaçlamaktadır.

Sivil Koruma ve İnsani Yardım Operasyonları Genel Müdürlüğü (DG ECHO) aracılığıyla Avrupa Birliği her yıl çatışma ve âfetlerden etkilenmiş milyonlarca mağdura yardım etmektedir. Brüksel’deki genel merkezi ve dünyanın her yerinde bulunan saha ofislerinin oluşturduğu ağ sayesinde AB en hassas durumdaki insanlara insani ihtiyaçlar esasında yardım sağlamaktadır."

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false