Tarih: 17.07.2022 13:42

Mithat Sancar'dan muhalefete: "Savaş planlarına karşı uyanık olalım"

Facebook Twitter Linked-in

   HDP Eş Genel Başkan Mithat Sancar muhalefete, 'Savaş planlarına, kaos senaryolarına karşı uyanık olalım' çağrısı yaptı.
HDP 5’inci Olağan Kongre sonrası ilk toplantısını partinin Ankara Balgat’ta bulunan ek binasında gerçekleştirdi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Eş Genel Başkan Mithat Sancar, "Ülke çoklu krizlerinden geçiyor, tarihinin en derin krizlerinin yaşandığı bir dönemdeyiz ama unutmayalım krizlerin en derin zamanı aynı zamanda çözüm imkanının da en fazla ortaya çıktığı zamanlardı" dedi. 
Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, Sancar'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
"Önümüzü açacak sorunlardan, krizlerden çıkışın yolunu açacak şey tam da bu büyük ve kapsamlı demokrasi ittifakını kurmaktan geçiyor. Bu ittifakı ilmek ilmek kuruyoruz. İttifak sadece belli partilerle sınırlı bir birliktelik değil, kastettiğimiz demokrasi ittifakı bu ülkede haksızlıklara, adaletsizliklere, zulme ve sömürüye karşı en geniş kesimleri bir araya getirmektir.
Önümüzdeki dönem iktidarın kaybetme paniği ile çeşitli tehlikeli senaryolara başvurma ihtimalinin de çok yüksek olduğu bir dönemdir. Bir yandan savaş senaryoları hazırlanıyor hatta senaryodan öte plan aşamasına geçmiş savaş hazırlıkları söz konusu. Bütün toplumsal demokrasi güçlerine ve muhalefete buradan uyarıda bulunuyoruz savaş planlarına, kaos senaryolarına karşı uyanık olalım. Bunları hep birlikte boşa çıkaracak ortak iradeyi gösterelim." (Kaynak:Sol Haber)

(vş)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —