Millilerin rakibi Arnavutluk´u tanıyalım

Millilerin rakibi Arnavutluk´u tanıyalım

A Milli Futbol Takımı´nın 2020 Avrupa Şampiyonası elemelerindeki ilk rakibi olan Arnavutluk, son olarak Uluslar C Ligi 1. Grup´ta yer aldı ve sonuncu oldu. FIFA sıralamasında şu an 61. sırada yer alan Arnavutlar, Fransa´da düzenlenen son Avrupa Şampiyonas

A Milli Futbol Takımı, 2020 UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri H Grubu´ndaki ilk maçında yarın TSİ 22.45´te Loro Boriçi Stadyumu´nda Arnavutluk ile karşılaşacak. Millilerin rakibi Arnavutluk, bugüne kadar sadece 1 kez Avrupa Futbol Şampiyonası´na katıldı. Arnavutlar Fransa´da düzenlenen turnuvada A Grubu´nda Fransa, İsviçre ve Romanya ile oynadı. Grupta sadece Romanya´yı yendi ve turnuvaya gruplarda üçüncü olarak veda etti. Kırmızılar yediği 3 gole karşılık sadece 1 gol atabildi. 
Arnavutluk Milli Takımı son olarak Uluslar C Ligi 1. Grup´ta İskoçya ve İsrail ile mücadele etti. Grupta sadece evinde İsrail´i 1-0´lık skorla ile mağlup eden Arnavutlar, attığı 1 gole karşılık kalesinde 8 gol gördü. 
Arnavutluk, FIFA´nın şubat ayı dünya sıralamasına göre 1372 puanla 61. sırada bulunuyor. Arnavutlar en iyi sıralamasını ise 2015 yılında 22.´liğe yükselerek elde eti. 

Takım en değerlisi Elseid Hysaj 
Arnavutluk Milli Takımı´nın kadrosunda en değerli futbolcu olarak Elseid Hysaj yer alıyor. Serie A ekiplerinden Napoli´de forma giyen sağ bek Elseid Hysaj´ın güncel piyasa değeri 23 milyon Euro olarak gösteriliyor. Bir başka İtalyan ekibi Atalanta´da oynayan kaleci Etrit Berisha´nın değeri ise 5 milyon Euro. 
Arnavutluk´un Teknik Direktör Christian Panucci tarafından belirlenen 24 kişilik aday kadrosu şu isimlerden oluşuyor: 

Kaleci: Etrit Berisha (Atalanta), Alban Hoxha (Partizani), Gentian Selmani (KF Laçi) 
Defans: Arlind Ajeti (Grasshoppers), Naser Aliji (Dinamo Bükreş), Ivan Balliu (Metz), Berat Djimsiti (Atalanta), Elseid Hysaj (Napoli), Ardian Ismajli (Hajduk Split), Enea Mihaj (Panetolikos), Frederic Veseli (Empoli) 
Orta saha: Amir Abrashi (Freiburg), Migjen Basha (Aris), Ergys Kaçe (Panathinaikos), Lorenc Trashi (FK Partizani), Ylber Ramadani (Vejle Boldklub), Ledian Memushaj (Delfino Pescara 1936), Kristi Qose (Ruzomberok), Taulant Xhaka (Basel) 
Forvet: Kristal Abazaj (Osijek), Bekim Balaj (Akhmat Grozny), Eros Grezda (Rangers), Armando Sadiku (Lugano), Myrto Uzuni (Lokomotiv Zagreb) 

(Öİ)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı