Tarih: 22.10.2017 13:45

MİLLİ TAKIM DÜNYA KARATE ŞAMPİYONASI´NA HAZIR

Facebook Twitter Linked-in

Karatede uluslararası takvimin en önemli organizasyonları arasında yer alan 10. Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Dünya Karate Şampiyonası, İspanya´da düzenlenecek. 25-29 Ekim tarihleri arasında Tenerife kentinin ev sahipliği yapacağı şampiyona ülkemizi temsil edecek Milli takımlarımız, hazırlıklarını tamamladı.

Santiga Martin Arena´da düzenlenecek şampiyonada 109 ülkeden yaklaşık 1700 karatecinin mücadele edeceği açıklanırken, 33 ferdi, iki takım dalında olmak üzere toplam 35 dalda madalya dağıtılacak.

Karate Milli Takımı, İspanya´daki organizasyonda 18 bayan, 21 erkek sporcuyla mücadele edecek.

Bu seviyedeki en büyük organizasyon olan şampiyona, 2018 yılında Arjantin´de yapılacak 3. Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları´na da puan verecek. Gençler kategorisindeki sporcular, aynı zamanda Buenos Aires 2018´e kota alabilmek için mücadele verecek. Kota müsabakaları ise 1 Haziran 2018 tarihinde sona erecek.

MİLLİ TAKIM İSTANBUL VE ANKARA´DA HAZIRLANDI

Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Milli Takımlarımız, hazırlıklarını İstanbul ve Ankara´da yaptığı kamp çalışmaları ile tamamladı. Milliler, 22 Ekim Pazar günü sabah 07.15 uçağıyla İspanya´ya gidecek.

Erkek Milli Takım Teknik Direktörü Cengiz Çınar, verimli bir çalışma dönemi geçirdiklerini belirterek, ?Yaklaşık iki buçuk aydır Ankara TOHM´da bu şampiyonaya hazırlanıyoruz. Çalışmalarımızı tamamladık ve artık müsabaka saatini beklemeye başladık. Karatenin Olimpiyat Oyunları´na da girmesiyle birlikte bizim için bu şampiyonanın önemi daha da arttı. Güçlü bir alt yapıya sahibiz ve ülkemizi başarıyla temsil edeceğiz? dedi.

İstanbul´da çalışmalarını tamamlayan Bayan Milli Takım Teknik Direktörü Yıldız Aras da yoğun bir kamp dönemi geçirdiklerini söyledi. Takımın durumunun çok iyi olduğunu söyleyen Aras, ?Gençlik Olimpiyatları´na en yüksek puanı verecek Dünya Karate Şampiyonası´na çok iyi bir şekilde hazırlandık. Kadromuzda iyi sporcularımız var. Ülkemizi başarılı bir şekilde temsil ederek madalyalarla dönmeyi hedefliyoruz? değerlendirmesinde bulundu.(HABER MERKEZİ)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —