Tarih: 12.07.2023 01:02

MHP'Lİ DEMİRDAĞ,"HORMONLU BİNALARDA ARTIŞ VAR"

Facebook Twitter Linked-in

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin Temmuz ayı ikinci oturumunda gündem dışı söz alan MHP Grup Başkanvekili Cemal Demirdağ, depremden sonra Adana'da izinsiz binaların sayılarının arttığına dikkat çekerek, hem belediye yönetimini hem de vatandaşları uyardı.

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi, Başkanvekili Mustafa Akgedik başkanlığında toplandı. Gündem dışı söz alan MHP Grup Başkanvekili Cemal Demirdağ, "Dün de söylemiştim. Bu iskansız binalar ne olacak, kaçak yapılar ne olacak diye. Onlarca kaçak yapı var. Mahalleler oluşmakta. Plansız alanlarda yapılaşma var. Kimse bir şey demiyor. Yaptırım yok. Çekme mesafelerine uyulmuyor" dedi.

İskan izni olmayan, hormonlu binaların yapıldığını ileri süren Demirdağ, bu konuda belediye yönetimlerinin çok dikkatli davranmasını ve vatandaşların da iskan izni olmayan binalardan konut almaması gerektiğini ifade etti.

Demirdağ ayrıca şehirdeki apartman ve işyerlerine yabancı kelimelerle isim verilip tabela yaptırıldığını, Türkçe’nin yaşatılması için yabancı isimlerden vazgeçilmesi çağrısında bulundu.

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanvekili Mustafa Akgedik de Demirdağ'ı destekleyerek, bu konularda sadece yerel yöneticilere değil, vatandaşlara da büyük görevler düştüğünü söyledi.

Başka söz alan olmayınca gündemlere geçildi. Tekliflerden oluşan gündemdeki 6 madde ilgili komisyonlara havale edildi.

(VŞ)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —