Tarih: 18.01.2018 14:57

MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLERİNİN SORUNLARI MERCEK ALTINDA

Facebook Twitter Linked-in

Kalkınma Atölyesi tarafından hazırlanan "Mevsimlik Tarım işçileri ve Çocuk İşçiliğinin Önlenmesine Yönelik Eylem Planı kapsamında; Adana Büyükşehir Belediyesi, Çukurova Üniversitesi ve STK temsilcileri Adana Kent Konseyi Kadın Meclisi ev sahipliğinde toplandı.

Adana Kent Konseyi Genel Sekreteri Burak İnceoğlu moderatörlüğünde gerçekleşen toplantıya; Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Bşk. Orkun Davutluoğlu,

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Bşk. Fatih Karayandı,

Kırsal Kalkınma Şube Müdürü Zehra Duran,

Adana ASKİ Yatırım ve İnşaat Daire Bşk. Kubilay Tuncel,

Çukurova Ünv. Kadın Sorunlarını Araştırma ve Uygulama Merkezi (KADAUM) Başkanı Prof. Dr. Oya Işık,

Çukurova Ünv. Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Anabilim dalı başkanı Doç. Dr. Evşen Batar Nazik,

Adana Kadın Danışma Merkezi Sığınma Evleri Koruma Derneği adına Berrin Ünlü ve Pakize Koç katıldılar.

Saha araştırmalarını sayısal veri ve gözlemlere dayandırarak katılımcılarla paylaşan Kalkınma Atölyesi Direktörleri; Adana Ovası´nın geçmişten bugüne yüzlerce yıldır bereketli toprakları sayesinde tarım göçü aldığını, son dönemde de Suriyeli Sığınmacılar sebebiyle yelpazenin daha da genişlediğini, sorunların makro ölçekte, ivedilikle çözüme ulaşması için gerekli işbirliklerinin kamu imkanları ve sivil toplum savunuculuğu ile çözülebileceğinin altını çizdi.

Sorunların çözümünün tek ve yetkili muhataplarının toplantıda bulunuyor olmasından dolayı memnuniyetlerini dile getiren Kalkınma Atölyesi Direktörü İhsan İznebioğlu; Adana Kent Konseyi´nin, STK ve Kamuda birleştirici ve bütünleştirici rol oynamasının sorunların çözümü konusunda etkisinin büyük olacağına inandıklarını belirtti.

Direktör İhsan İznebioğlu; Belediye bürokratlarının konuya olan duyarlılıklarının sevindirici ve umut verici olduğunu kaydetti.(CO)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —