Tarih: 26.07.2020 10:56

MetroPOLL Araştırma: Yüzde 63,6 İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmeye karşı

Facebook Twitter Linked-in

MetroPOLL Araştırma, İstanbul Sözleşmesi olarak bilinen, “Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözleşmesi” ile ilgili araştırma yaptı.

Araştırma sonucuna göre, halkın yüzde 63,6'sı hükümetin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesini onaylamıyor.

Ankete katılanların yüzde 17'si sözleşmeden çekilmeyi onaylarken, yüzde 19,4'ü ise "fikrim yok" yanıtını verdi.

Polonya İstanbul Sözleşmesi'nden çekiliyor

Polonya Adalet Bakanı Zbigniew Ziobro, Polonya hükümetinin 2015 yılında onaylanan İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme sürecini Pazartesi günü resmen başlatacağını açıkladı. 

Sözleşmenin ebeveynlerin haklarını ihlal ettiğini ve ‘‘ideolojik unsurlar taşıdığını’’ iddia eden Ziobro, İstanbul Sözleşmesi’nin okullarda toplumsal cinsiyet eğitimi verilmesini zorunlu kıldığı için zararlı olduğunu söyledi. Bakan ayrıca, geçtiğimiz yıllarda ülkede hayata geçirilen reformların kadınlar için yeterli korumayı sağladığını ileri sürdü.

Katolik Kilisesi ile yakın bağlara sahip olan ve geleneksel aile değerlerini korumayı vadeden iktidardaki sağcı Yasa ve Adalet Partisi’nin (PiS) kararına karşı binlerce Polonyalı, pek çok kentte sokaklara çıktı. Eylemciler, sözleşmeden çekilme kararının ev içi şiddeti yasallaştırmayı amaçladığını savundu.

 

(VŞ)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —