Mersin´in Avrupa´ya olan ihracatı arttı

Mersin´in Avrupa´ya olan ihracatı arttı

Mersin´in, 2018 yılının ilk 5 ayı dış ticaret hacmi incelendiğinde, Avrupa ülkelerine gerçekleştirilen ihracatın geçen yılın aynı dönemine oranla yıllık bazda yüzde 57´lik büyüme kaydettiği gözlemlendi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası´nın (MTSO) Mayıs ayı ticari-ekonomik verileri açıklandı. Bu kapsamda Mersin´in dış ticaret hacmindeki gelişmeler ülke gruplarına göre incelendiğinde, Avrupa ülkelerinin toplam ihracat performansına olumlu etkisi gözlenirken, Asya ülkelerinin ise toplam ihracat hacmi artışını sınırlandırdığı görüldü. 2018 yılının ilk 5 ayında Mersin´den Avrupa ülkelerine gerçekleştirilen ihracat, geçen yılın aynı dönemine oranla, yüzde 57´lik büyüme gösterdi. Avrupa ülkeleri ihracat hacmindeki genişlemede en büyük katkı ´yaş meyve´ ürün grubunun oldu. 
Mersin´in geçmiş yıllarda Asya ülkelerinde olan ihracat hacmi, 2018´in Ocak-Mayıs döneminde Avrupa ülkelerine kaydı. Yılın beş aylık döneminde Avrupa ülkelerinin toplam ihracat içerisindeki payı geçen yıla göre 13.3 puan artarak, yüzde 43.2´ye yükseldi. Asya ülkeleri ihracatında ise hacimsel olarak daralma ile 11.8 puan azalarak yüzde 42.3´e geriledi. Mersin 2018 yılında 154 ülkeye ihracat yaptı. 
Öte yandan, 2018 Ocak-Mayıs döneminde Mersin´in ithalat hacmine bakıldığında ise ihracattaki gelişmelerin aksine Asya ülkelerinde artış, Avrupa ülkelerinde ise azalış görülüyor. (Öİ)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı