Tarih: 06.07.2018 10:43

Merkel, Macaristan Başbakanı Orban ile görüştü

Facebook Twitter Linked-in

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Macaristan Başbakanı Victor Orban ile mülteci krizini görüştü. Görüşmenin ardından gerçekleştirilen ortak basın toplantısında Merkel ve Orban, Avrupa´nın mülteciler karşısındaki sorumlulukları konusunda birbiriyle uyuşmazlığa düştü. Merkel, "Bunun insanlarla ilgili olduğunu asla unutmamalıyız. Bu bize sığınan insanlarla ve Avrupa´nın insanlıkla ilgili verdiği mesajla ilgili bir durum" dedi.
Merkel, "Avrupa´nın ruhunda merhamet var ve bu ruhu korumak ve bu değerlerle Avrupa´da bir rol oynamak istiyorsak, o zaman Avrupa ihtiyaç ve ıstırapla bağlarını kolayca kesemez" dedi. 

Merkel´in göç politikasında 2015 yılından beri muhalifi olan Macaristan Başbakanı Orban ise Avrupa´nın mültecilerin kıtaya gelmesi için teşvikleri kaldırarak insanlığını gösterdiğini söyledi. Orban, ?Eğer Avrupa´nın göçmenlere teklif ettiği yardım Afrika ve Asya´daki insanların gelebilecekleri sonucuna varırsa, onlar da gelir. İnsanlığımızı çekim etkisi oluşturmadan göstermeliyiz. Bunu yapmanın tek yolu sınırları kapatmak ve söz konusu ülkelere yardım etmek ve Avrupa´ya sorun çıkaran insanları içeri almamaktır" ifadelerini kullandı.

´´Hiç kimseyi geri kabul edemeyiz ve kabul etmek de istemiyoruz? 

Resmi ziyaret kapsamında Almanya´da bulunan Macaristan Başbakanı Orban, dün Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer ile bir araya gelerek sığınmacı krizini görüşmüştü. Orban, Seehofer´e Macaristan´ın sığınmacı krizi konusunda duruşunun 2015´ten beri değişmediğini söyleyerek, Balkan rotası üzerinden Avrupa Birliği (AB) topraklarına ulaşan mültecilerin ilk olarak Yunanistan üzerinden AB´ye giriş yaptığını belirtmişti.
Görüşmede, Macaristan´ın hiçbir şekilde sığınmacıları geri kabul etmeyeceğini açık bir şekilde ifade eden Orban, ´´Hiç kimseyi geri kabul edemeyiz ve kabul etmek de istemiyoruz. Yasa dışı göçmenlerin Yunanistan´a geri taşınmasına ise her zaman hazırız´´ demişti.  (Öİ)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —