Tarih: 05.06.2020 13:31

Meksika'da maske takmadığı için gözaltına alınan inşaat işçisi hastanede ölü bulundu

Facebook Twitter Linked-in

Meksika’da maske takmadığı gerekçesiyle polisin döverek gözaltına aldığı 30 yaşındaki inşaat işçisi Giovanni López yaşamını yitirdi. Polisin López’i döverek gözaltına aldığı görüntülerin sosyal medyada yayınlanmasının ardından halk polis şiddetine karşı sokağa çıktı.

Ülkenin en büyük ikinci kenti olan Guadajara’da 4 Mayıs’ta polis maske takmadığı gerekçesiyle inşaat işçisi Giovanni López’i döverek gözaltına aldı. López’in cansız bedeni ailesi tarafından olaydan saatler sonra bir hastanede bulundu. 30 yaşındaki inşaat işçisinin ayağında bir kurşun yarası olduğu ve ölüm nedeninin başına aldığı darbeler nedeniyle olduğu açıklandı.

López’in gözaltına alınırken çekilen görüntülerinin sosyal medyada yayınlanmasının ardından Guadajara’da halk polis şiddetine karşı sokağa çıktı.

Sosyal medyada yayımlanan görüntülerde López polisler tarafından dövülerek polis aracına bindirilirken çevredekiler gözaltına alınmasına ve darp edilmesine itiraz ediyor ve “Onu öldüremezsiniz. Bu görüntüleri internetten yayınlayacağız. Yemek yemek üzere olduğu için maskesini çıkarmıştı” diyor.

(VŞ)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —