Marmara beşik gibi

Marmara beşik gibi

Çanakkale ve Bursa´da son 9 saat içerisinde meydana gelen depremler, vatandaşları büyük ölçüde tedirgin etti.

Çakırlı, Karapürçek başta olmak üzere Değirmencik ve Karahamzalar´da hafif olarak hissedilen depremler, ?Büyük Marmara Depremi mi geliyor? sorusunu akıllara getirdi. 
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre ilk deprem saat 22.48´de Çanakkale´nin Biga ilçesine bağlı Çakırlı ilçesinde, yerin 10,7 kilometre derinliğinde ve 4.1 şiddetinde meydana geldi. Ana depremin ardından ise farklı bölgelerde 49 artçı deprem daha hafif şiddette hissedildi. Çakırlı´da 26 ayrı artçı sarsıntı yaşanırken, Bursa´da da 2 ayrı deprem meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre, bu sabah Bursa Mudanya´da saat 07.11´de 2.0 büyüklüğünde ve 07.24´te 3.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremlerde herhangi can ve mal kaybı yaşanmadı. 

Çanakkale´de deprem fırtınası 
Deprem uzmanlarına göre Çanakkale´nin Biga ilçesinde deprem fırtınası yaşanırken, yaklaşık 12 saatte 49 deprem kaydedildi. 
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesinden alınan bilgilere göre, merkez üssü Çanakkale´nin Biga ilçesinde dün (Salı) gecesi 22.48´de 3.9 şiddetinde kaydedilen depremin ardından uzmanlar tarafından deprem fırtınası olarak tabir edilen doğa olayı gerçekleşti. 22.48´deki 3.9 şiddetindeki depremin ardından en küçük şiddeti 0.9 en büyük şiddeti ise 4.0 şiddetinde olmak üzere saat 08.10´a kadar 49 deprem yaşandı. (CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler: Marmara beşik gibi