Tarih: 07.12.2017 17:17

MAL VARLIĞINA EL KONAN ESKİ CHP´Lİ MİLLETVEKİLİ ERDEMİR: ?BEYHUDE BİR ÇABA´

Facebook Twitter Linked-in

´Türkiye´den ABD´de görülen Rıza Sarraf davasına sahte delil ve belge götürdüğü´ iddiasıyla hakkında yakalama kararı çıkarılan eski CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir´in tüm mal varlığına ve banka hesaplarına kondu.

Erdemir, Bu karara 4 Aralık 2017 tarihinde Mehmet Hakan Atilla davasının resmi tanık listesinin de ekli olduğu bir dilekçeyle itiraz ettim. İddiaların aksine tanık listesinde ismimin olmadığını somut bir şekilde kanıtladım. ´28.01.2014 tarihli sözde/sahte rapor´ olarak ifade edilen rapor ve içeriğiyle ilgili hiçbir bilgim olmadığını ve olamayacağını, yakalama emri talebinde ismimin birlikte anıldığı Osman Zeki Canıtez ile hiçbir ilgim, tanışıklığım ve iletişimim olmadığını ifade ettim.

´HUKUK SKANDALI´

İtirazım sonrasında İstanbul 6. Sulh Ceza Hâkimliği, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı´nın talebi ve ´şüphelinin atılı suçu işleyip işlemediği hususunda inceleme yapmak´ gerekçesiyle 6 Aralık 2017 tarihinde tüm mal varlığıma el konulmasına karar vermiştir. Bu kararın gerekçesinde, itiraz dilekçemde sunduğum resmî belgeye rağmen, halen tanık listesinde ismimin bulunduğu iftirasının yinelenmekte olması tam anlamıyla bir hukuk skandalıdır.(Haber Merkezi)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —