Tarih: 09.10.2017 12:07

Lezzet Festivalinde Karataş Yemeklerine Büyük İlgi

Facebook Twitter Linked-in

Adana valiliği tarafından organize edilen Lezzet Festivaline, Karataş Belediyesi de  Karataş´a özgü yemekler ile katılarak tanıtımını gerekleştirdi.

Bölgeye özgü balık çeşitleri ve yöresel tatların sergilendiği festivalde Karataş´ın en çok ilgi çeken yemeği   Siyyadi oldu .

Balık yemeklerinden Siyadi ,Havyar, Kıddes , ıspanaklı üçgen börek ,Kırs ve daha bir çok yemek çeşidi tanıtıldı .
Bölgenin gastronomi turizmine açık tatları , Adana ile gelenekselleşmiş yemekler ile birlikte  farklı lezzetlerin tanıtılması, festivale katılanlar tarafından ilgi ile karşılandı.
Karataş Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal, "Adana da ilki gerçekleştirilen festivalin , Adana´nın farklı tatlarının bir arada sunulmasını sağlamış ve gastronomi turizmine ne kadar elverişli bir bölge olduğunu göstermiştir . Bizler de Karataş Belediyesi olarak Festivale katılım göstererek , ilçemize özgü yöresel tatların tanıtılmasını sağladık. Festivale katılım gösterenlerin Karataş Yemeklerine karşı ilgilerinin bizleri çok sevindirdi" dedi.
Başkan Ünal, Adananın zengin  damak tatlarının markalaştırılması , bölgenin tanıtılmasına büyük katkı sunacağını söyleyerek ,"Festivale katkı sunan, emek veren, tüm kurum ve kuruluşlar ile emekçi kardeşlerimizi tebrik ederim" dedi. (VŞ)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —