Tarih: 14.07.2018 12:07

Lavrov: ?NATO ülkeleri Rusya´dan 20 kat fazla savunmaya para harcadı?

Facebook Twitter Linked-in

NATO zirvesinin gerçekleşmesine karşılık Rusya´nın NATO´ya karşı tepkileri devam ediyor. Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, NATO toplantısını ve sonuç bildirgesi hakkında Rus basınına açıklamalarda bulundu. Lavrov, NATO´ toplantısının sonuç bildirgesindeki Kırım maddesi hakkında açıklamalarda bulunarak, "Kırım´da adil ve şeffaf bir referandum gerçekleştirildi. Kırım´da gerçekleştirilen referandum çok sayıda uluslararası gözlemcilerin huzurunda gerçekleşti. Kırım´da gerçekleşen referandum Kosova´nın tek taraflı ve referandum olmaksızın bağımsızlığının tanınmasından daha şeffaf ve meşru idi" ifadelerini kullanarak NATO üyesi ülkelerin Kırım´ın Ukrayna´dan koparılarak Rusya´nın ilhakına yönelik bildirisini kabul etmedi. 
"NATO soğuk savaşı sürdürüyor" 
NATO´nun Sovyetler birliğine karşı kurulan bir güç olduğunu hatırlatan Lavrov, "Geçmişten beri Ruslara karşı yürütülen bir soğuk savaş var. Anlaşılan o ki NATO bu soğuk savaşı sürdürme niyetinde. Diğer taraftan Amerika Birleşik Devletleri´ni ayrı tuttuğumuzda NATO üyesi Avrupa devletleri toplamda Rusya´nın savunma bütçesinin 20 kat fazla savunma bütçesi oluşturdu" dedi. 
NATO´nun Gürcistan, Makedonya ve Ukrayna ile birlikte genişlemesi konusuna değinen Lavrov, "NATO´nun genişlemesi terörizm, uyuşturucu kaçakçılığı, iklim değişikliği, organize suç örgütleri gibi temel sorunları çözmez" şeklinde konuştu.(Öİ)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —