Tarih: 06.08.2017 14:55

KUZEY KORE´YE YENİ YAPTIRIMLAR

Facebook Twitter Linked-in

Kuzey Kore´nin kömür, demir, deniz ürünleri ihracatı yapması yasaklanıyor. Bunun Pyongyang´a maliyetinin 1 milyar dolardan fazla olduğu belirtiliyor. Bu rakam Kuzey Kore´nin geçen yılki ihracatının üçte birine denk geliyor.

Kabul edilen tasarı ayrıca Kuzey Koreli tarım işçilerine ülkeler tarafından ek izin verilmesini yasaklıyor. Bu, Kim Jong Un rejiminin bir başka para kaynağıydı.

Amerika´nın Kuzey Kore´nin komşusu ve müttefiki olan Çin´le müzakere ederek hazırladığı tasarı Pyongyang üzerinde nükleer ve füze programıyla ilgili müzakerelere dönmesi için ekonomik baskıyı artırmayı amaçlıyor.

Geçen ay Kuzey Kore, Amerika´ya ulaşabilen kıtalararası balistik füze denemesini başarıyla gerçekleştirmişti.

/resimler/2017-8/6/1514543297482.jpg

 

Çin: "Yaptırımlar gerekli, ancak nihai hedef değil"

 

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi´nin Kuzey Kore´ye yönelik yaptırım kararının, Kuzey Kore´ye uygun bir cevap olduğunu belirterek, ?Yaptırımlar gerekli, ancak nihai hedef değil" dedi.

 

iİHA´nın haberine göre Filipinler´in başkenti Manila´da düzenlenen 50. Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) Dışişleri Bakanları Toplantısı´nda katılan Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, BM Güvenlik Konseyi´nin Kuzey Kore´ye yaptırımları sertleştirme kararının uygulamaya koyulmasının ardından, Kore yarım adasının kritik bir döneme gireceğini ifade etti. ?Tüm tarafları, karar alırken ve harekete geçerken sorumluluk sahibi bir tutum sergilemeye çağırıyoruz. Özellikle durumun daha da ilerlemesini önlememiz gerekiyor? diyen Wang, "Yaptırımlar gerekli, ancak nihai hedef değil" dedi.

BM Güvenlik Konseyi, son iki kıtalararası balistik füze testi nedeniyle, Kuzey Kore´ye yönelik ilave yaptırımlar uyguladı. ABD liderliğinde hazırlanan tasarı, Kuzey Kore´nin kömür, demir, kurşun ve deniz mahsulleri dahil olmak üzere diğer malzemelerin ihracatını önlerken, yurt dışında çalışan mevcut Kuzey Koreli işçilerin sayısı da düşürülecek. 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —