Tarih: 27.04.2018 13:01

KUZEY KORE-GÜNEY KORE LİDERLERİ: ?ARTIK SAVAŞ OLMAYACAK?

Facebook Twitter Linked-in

Nükleer denemelere son vereceğini duyuran Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un, Kore Yarımadası´nı nükleer silahlardan arındırma görüşmeleri kapsamında, Güney Kore lideri Moon Jae-in ile buluşmak için, ilk kez Güney Kore´ye geçti.

Güney Kore sınırını yürüyerek geçen Kim Jong-un´u sınırda Güney Kore Cumhurbaşkanı Moon Jae-in karşıladı. İki lider zirvenin yapılacağı Ateşkes köyü Panmunjom´un Güney Kore´ye ait kısmında bulunan Barış Evi´ne (Peace House) yürüdü.

Kim Jong-Un, 1950-1953 yılları arasında yaşanan Kore Savaşı´ndan sonra Güney Kore´ye geçen ilk ve tek Kuzey Kore lideri oldu.

İki lider iyi niyet için ağaç dikme törenine katıldılar ve daha sonra baş başa görüştüler. İki lider zirvenin ardından yapılan  açıklamada, Kore Yarımadasının nükleer silahtan arındırılması konusunda uzlaştığı ve  askeri varlığın azaltılacağı, düşmanca tavır sergilenmeyeceği konusunda fikir birliğine varıldığı bildirildi. Yapılan açıklamada  ayrıca sınırı ?Barış bölgesi? olarak konumlandıracaklarını açıklayan iki liderin artık savaş olmayacağını vurguladıkları ve  ABD de dahil olmak diğer ülkelerle iletişimde olacakları da resmi olarak duyuruldu.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —