Kuzey Irak´tan acı haber! 2 şehidimiz var

Kuzey Irak´tan acı haber! 2 şehidimiz var

Hakkâri´nin Şemdinli ilçesi Kuzey Irak sınırında yol yapımında çalışan iş makinelerine PKK´lı teröristler tarafından roketli saldırı sonucu 2 uzman çavuş şehit oldu.

Şemdinli ilçesine bağlı Derecik beldesi Kuzey Irak Avaşin- Basyan bölgesindeki 2550 metre rakımlı Serabatin Üs Bölgesinde yol yapımında çalışan iş makinelerine PKK´lı teröristler tarafından roketli saldırı düzenlendi. Saldırı sonucu ilk belirlemelere göre 2 uzman çavuş şehit oldu.   

TSK açıklama yaptı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Kuzey Irak´ta yol yapım çalışması sırasında askeri iş makinesine bölücü terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen roketatarlı saldırıda 2 askerin şehit olduğunu, 1 askerin ise ağır yaralandığını açıkladı.

TSK´dan yapılan yazılı açıklamada, "02 Haziran 2018 tarihinde Irak kuzeyinde yol yapım çalışması esnasında askeri iş makinesine bölücü terör örgütü mensupları tarafından gerçekleştirilen roketatarlı saldırı sonucunda, 2 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 1 kahraman silah arkadaşımız ise ağır yaralanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah´tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşımıza acil şifalar dileriz" denildi. 

Açıklamada, TSK´nın asil Türk milletinden aldığı güç ile tüm terör örgütleriyle mücadelesine en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edeceği vurgulandı. (Öİ)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler: Kuzey Irak haber şehidimiz