Tarih: 29.11.2016 17:18

KURTULMUŞ: VİZELER KALKMAZSA GÖÇMENLERİN AVRUPA´YA GİRMESİNİ ENGELLEMEYİ BIRAKACAĞIZ

Facebook Twitter Linked-in

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Suudi Arabistan´ın etkili gazetelerinden Londra merkezli eş-Şarku´l-Evsat´a verdiği mülakatta, Ortadoğu´daki genel durum için İslam dünyasının net bir anlayış geliştirmesi gerektiğini söyledi.

"Emperyal güçler 100 yıl önce, bölgede sınırların çizildiği Sykes-Picot anlaşmasını dayattılar. Şimdi ise ikinci Sykes-Picot projesi ile karşı karşıyayız" diyen Kurtulmuş, İslam ülkelerinin mezhepsel parçalanmışlık temeline dayalı bir bölünmeye karşı mücadele için omuz omuza vermesini istedi. ?ŞU ANDA KRİTİK BİR SÜREÇTE VE YOL AYRIMINDAYIZ´ Türkiye´nin Suudi Arabistan´la yürüttüğü işbirliği çerçevesinde İslam ülkelerinin bölünmesinin önüne geçmeye çalıştığını vurgulayan Kurtulmuş şöyle devam etti: "Türkiye, Irak, Suriye, Libya ya da başka ülkelerde parçalanma görmek istemiyor. Mezhepçi politikaların sona erdirilmesini ve bölgede istikrarı sağlayacak bir ajanda üzerinde birleşmemiz, işbirliği yapmamız gerekiyor. Suudi Arabistan´ın bu konuda etkin rol oynadığını görüyoruz. Şu anda kritik bir süreçte ve yol ayrımındayız. Ya ikinci Sykes-Picot´a teslim olacağız ya da mezhepçiliğe karşı birleşeceğiz."

?YALNIZCA İNGİLTERE, TÜRKİYE´NİN YANINDA DURDU´

"Vizelerin kaldırılması ve geri kabul anlaşması birbirine paralel ve eşittir. Eğer Avrupa vizeleri kaldırmazsa, göçmenlerin Avrupa´ya girmesini engellemeyi bırakacağız" diyen Kurtulmuş, 15 Temmuz´daki başarısız darbe girişiminin ardından AB ülkelerinin Türkiye´deki demokrasiye destek vermekten kaçınmasının kendilerini hayal kırıklığına uğrattığını ve yalnızca İngiltere´nin Türkiye´nin yanında durduğunu kaydetti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —