Tarih: 28.08.2017 15:19

KURBAN BAYRAMINDA TRAFİK UYARILARI

Facebook Twitter Linked-in

Trafik kazaları kaderimiz değildir. 10 günlük tatil ve bayram sürecine girmiş bulunmaktayız. Maalesef bayramlarımızın değişmez gündemlerinden birisi de trafik kazaları ve trafik kazalarında yaşanan ölümler ve yaralanmalardır. Her yılki insan kaybımız ortalama 200 ölü ve 1600 yaralıdır.Bu konuda öncelikle uyarılarımızı yük ve yolcu taşıyan şoförlerimize yapmak istiyoruz.

1-Yola çıkmadan önce mutlaka dinlenmiş ve uykusunu almış olarak yola çıkılmalıdır.

2-Gidilecek yere göre zamanında yola çıkılmalı, acele etmemeli, geç kalmayı göze almalıyız. Acele giden ecele gider atasözü hiçbir zaman aklımızdan çıkarılmamalıdır.

3-Hız kurallarına azami ölçüde dikkat edilmeli, emniyet kemerleri mutlaka takılmalıdır. Araçlara belirlenen yük ve yolcudan daha fazlası alınmamalıdır.

4-Cep telefonu ile kesinlikle konuşulmamalıdır.Araç içerisinde sigara içilmemelidir.

 5-Belirli aralıklarla  en az 15 dakika mola verilerek dinlenilmelidir.

6-Yola çıkmadan önce ve seyir sırasında alkollü içecekler,ayran veya yoğurt  tüketilmemelidir.

 7-Tüm araçlarda mevsimlik gerekli bakımları yapılmış olması gerekir.

 8-Lastiklerin durumları mutlaka yola çıkmadan önce kontrol etmek gerekir.

9-Trafik kurallarına özellikle trafik işaret ve işaretçilerine uyulmalı aşırı hız ve hatalı sollama kesinlikle yapılmamalıdır.                

 10-Yolculuk esnasında araç konvoyları oluşacağından sabırla takip mesafesini koruyarak araçlarını sürmeleri ani olarak değil karşıdan geleni veya arkadan gelenin geçme mesafesi içerisinde emin olduktan sonra sinyal vererek sollama veya geçme yapılmalıdır.

11-Otobüs firmalarımızda çalışan şoförlerin çalışma ve dinlenme sürelerine yasada belirtilen şekilde uymaları önem arz etmektedir. Son günlerde yaşanan otobüs kazalarında maalesef bu kurala uyulmadığı gözlerden kaçmamaktadır. Mutlaka  çift şoför olmalı ve cep telefonu ile konuşmamalıdır.

12-Özel araçlardaki önde ve arkada oturan tüm yolcular mutlaka emniyet kemerlerini takmalıdırlar. Emniyet kemerinin bizi hayata bağladığı unutulmamalıdır.

13-Yine denetimle İlgili polis ve jandarma ekipleri sık, ciddi, etkin ve sürekli sabit seyyar araçlarını denetim yapmaları ve caydırıcı yaptırımlar uygulamaları yerinde olacaktır. (Haber Merkezi)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —