Tarih: 30.08.2017 16:00

KÜÇÜK:"ARAKAN´DAKİ İNSANLIK KATLİAMI DURDURULMALI"

Facebook Twitter Linked-in

Adana Barosu Başkanı Av. Veli Küçük, Myanmar´ın Arakan eyaletinde ordu mensuplarınca Müslümanlara karşı gerçekleştirilen saldırıları kınadı.

Av. Küçük, yaptığı yazılı açıklamada, Myanmar´ın Arakan eyaletinde son günlerde ordu mensuplarınca gerçekleştirilen saldırılarda 2-3 bin Müslümanın öldürüldüğünü, çok sayıda yaralının olduğunu ve 100 binden fazla kişinin yerinden edildiğini belirtti.

Av. Küçük şöyle devam etti ?Ülkede Müslüman nüfusun yoğun olduğu Arakan bölgesinde sayıları binlerle ifade edilen katliamlar yaşanmaktadır. İç acıtıcı bu vahşet karşısında sessiz kalamayız, kalmamalıyız. İnsan hakları örgütleri, BM ve tüm İslam ülkelerini göreve çağırıyoruz. Arakan Myanmar´da akan kan durdurulmalıdır. Arakan´da Müslümanlara karşı devam eden katliamların soruşturulması için bağımsız bir komisyon kurulmalıdır. Bu bölgeye dünyanın dikkati çekilmeli ve zulmün ulaştığı nokta gösterilmelidir. Müslümanlar için kutsal olan Kurban Bayramına yaklaşırken böyle bir vahşetin yaşanmasına neden olan kişi ve zihniyeti şiddetle kınıyoruz."

Myanmar´da 1982´de kabul edilen yasayla vatandaşlık haklarını kaybeden Arakanlı Müslümanlar "devletsiz" sayılıyor. Birleşmiş Milletler (BM) tarafından "eziyet gören dini azınlık" olarak kabul edilen Arakanlı Müslümanlar, hem şiddet olaylarına hem de yasal, ekonomik ve toplumsal ayrımcılığa maruz kalıyor. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —