KOMİSYON´DA ?KILIÇDAROĞLU ABD´DE FETÖ İLİŞKİLİ ZİYARETLER YAPTI MI?´ TARTIŞMASI

KOMİSYON´DA ?KILIÇDAROĞLU ABD´DE FETÖ İLİŞKİLİ ZİYARETLER YAPTI MI?´ TARTIŞMASI

TBMM Darbe Girişimi Araştırma Komisyonunda 17-25 Aralık öncesi CHP liderinin ABD ziyaretine ilişkin detayların sorulması ve Kılıçdaroğlu´nun ziyaret ettiği enstitülerin FETÖ ilişkisinin araştırılmasına yönelik sunulan önerge tartışmalara neden oldu.

TBMM Darbe Girişimi Araştırma Komisyonu 19. toplantısında, İstanbul İl Jandarma Komutanı Hüseyin Kurtoğlu dinlendi. Kurtoğlu´nun dinlenmesinden önce CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, komisyona MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar´ın dinlenmesi ile ilgili komisyona önerge verdi. Çıray, ?15 Temmuz´un en karanlık dönemlerinden hiç olmazsa bazılarının çözülebilmesi için, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar´ın komisyonumuza davet edilmelerini istiyoruz. Aksi halde 15 Temmuz hakkında giderek büyüyen haklı şüpheler koyulaşacak, yürütmenin bütün kararlarının uygulamalarının meşruiyeti tartışılacak ve aşılacaktır. Komisyonumuz, Sayın Akar ve Sayın Fidan´ı açıklamalarda bulunmak üzere davet etmeye zorunludur. Eğer gelirlerse Sayın Fidan´a, ? Temmuz günü saat 20.00-21.00 arasında Beştepe´de TİKA´daki bir arkadaşıyla yaş günü toplantısına katılıp katılmadığını ve darbe girişiminden sonra ailesini Ortadoğu´da herhangi bir ülkeye götürüp götürmediğini soracağız? ifadelerini kullandı.

"PAPA İLE GÖRÜŞMESİNDE PAPA MI FETULLAH GÜLEN´İ DAVET ETMİŞTİR?"

Bunun üzerine 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanvekili Selçuk Özdağ da bir teklifinin olduğunu aktardı. Özdağ, 17-25 Aralık öncesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun ABD´ye bir ziyaret gerçekleştirdiğini belirterek, ?Fetullah Gülen Türkiye´yi terk etmeden önce Papa ile görüşmüştür. Papa ile görüşmesinde Papa mı Fetullah Gülen´i davet etmiştir? Aracı kimdir. Bu aracının hangi partiyle ilişkisi vardır. Bunun sorulmasını istiyorum. Çok önemli bir isimdir. Türkiye´de yer yerinden oynayacaktır. Kılıçdaroğlu 17-25 Aralık öncesi ABD´ye gitmiştir. CHP Genel Merkezine bir yazı yazılarak Kılıçdaroğlu´nun ziyaretinde hangi enstitüleri ziyaret ettiği, bu enstitülerden Fetullah Gülen ile ilişkisinin olup olmadığı, kimlerle görüştüğü, bu görüşmede dışişleri bakanlığı yetkililerinin olup olmadığı ve bu toplantıda Fetullah Gülen´in hangi elemanları vardır? Bunların sorulmasını istiyorum? dedi.

Özdağ´ın bu önergesinin ardından CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, ?Papayı da davet edelim o zaman komisyonumuza. Yeni Papayı davet edelim. Tayyip Bey´in, Kılıçdaroğlu´nun, Devlet Bahçeli´nin, Demirtaş´ın Fetullah Gülen ile ilişkisini özel olarak araştıralım. Hiçbir çekincemiz yok. Bu kadar açık ve netiz.Bizce bir mahsuru yok. Sayın Kılıçdaroğlu´na ve Sayın Davutoğlu´na da soralım? açıklamasında bulundu.

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı