Tarih: 02.04.2017 15:08

KOLOMBİYA´DA TOPRAK KAYMASI

Facebook Twitter Linked-in

Bölgeyi ziyaret eden, Kolombiya Cumhurbaşkanı Juan Manuel Santos, şiddetli yağışlar sonucu meydana gelen toprak kaymasında, 112 kişinin hayatını kaybettiğini ve birliklerin ulusal bir acil müdahale kapsamında konuşlandırıldığını açıkladı. Bölgede birçok ev şiddetli yağışlar nedeniyle çamur altında kaldı.

KOLOMBİYA´DA ÖLÜ SAYISI 254´E YÜKSELDİ

Kolombiya´da şiddetli yağışlar nedeniyle meydana gelen toprak kaymasında ölü sayısı 254´e yükseldi.

Kolombiya´nın Putumayo eyaletinde şiddetli yağışlar nedeniyle toprak kayması meydana gelmişti. Kolombiya Ordusundan yapılan açıklamada, 254 kişinin hayatını kaybettiği, en az 400 kişinin yaralandığı, 200 kişinin ise hala kayıp olduğu belirtildi.

Kolombiya´da arama-kurtarma çalışmalarında bin 100 asker ve polis görev alıyor.

Dışişleri Bakanlığı´ndan Kolombiya´ya başsağlığı mesajıDışişleri Bakanlığı, Kolombiya´nın Putumayo bölgesinin başkenti Mocoa´da meydana gelen sel felaketine ilişkin, ?Türkiye, bu zor zamanında Kolombiya´nın yanındadır ve ihtiyaç hasıl olduğu takdirde her türlü yardıma hazırdır? açıklamasında bulundu.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINDAN KOLOMBİYAYA BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Dışişleri Bakanlığı, Kolombiya´nın Putumayo bölgesinin başkenti Mocoa´da meydana gelen ve 200 civarında kişinin hayatını kaybettiği sel felaketiyle ilgili başsağlığı mesajı yayımladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, ?Kolombiya´nın Putumayo bölgesinin başkenti Mocoa´da meydana gelen ve 200 civarında kişinin hayatını kaybetmesine yol açan sel ve heyelan felaketini üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız. Dost Kolombiya halkının acılarını paylaşıyor, kendileriyle dayanışma içinde olduğumuzu bilmelerini istiyoruz. Türkiye, bu zor zamanında Kolombiya´nın yanındadır ve ihtiyaç hasıl olduğu takdirde her türlü yardıma hazırdır. Hayatlarını kaybedenlerin kederli yakınlarına ve tüm Kolombiya halkına en içten taziyelerimizi iletiyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz? denildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —