KODLA KOZAN ROBOTİK VE KODLAMA ŞENLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
EĞİTİM 26.05.2023 11:23:00 646 0

KODLA KOZAN ROBOTİK VE KODLAMA ŞENLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Vali Dr. Süleyman Elban,  Kodla Kozan Robotik ve Kodlama Şenliği’ne katıldı.

Kozan Osmangazi Anadolu İmam Hatip Lisesi kapalı spor salonunda gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Vali Elban, şenliğin düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ailelerin yavruları dünyaya geldikten sonra tüm hayatlarını onların yetişmelerine adadığı gibi bir ülkede en büyük aile olan devletin de genç nesillerin en iyi şekilde yetişmesi için tüm imkanlarını seferber ettiğini söyleyen Vali Elban, “Genç nesilleri hem iyi bir insan hem vatanperver hem de çağın gereklerine uygun tam donanımlı olarak yetiştirmek her devletin, her milletin arzusudur.” dedi.

Günümüzün ve geleceğin en önemli konularından birinin dijitalleşme, IQ sektörü ve gençlerimizin çalışmalarını yürüttüğü bu işin temeli olan kodlama eğitimi olduğunu dile getiren Vali Elban, “Bizim bu alandaki eğitimleri geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz yavrularımıza vermek, onları bu alanda yetiştirmek ve gelişmiş ülkelerin eğitim seviyelerini yakalayıp geçmek gibi bir hedefimiz var. Ülkemizde şu an için bu sektörde istihdam edilen ve bu alanı bilen insan sayısı, olması gerekenin belki yüzde onuna bile gelemedi henüz. Arzumuz, gelişmiş bir ülkede bu sektörde ne kadar insan istihdam ediliyorsa bizim de o kadar insan çalıştırmamız ve hatta onun üzerine çıkıp dünyaya da bu alanda hem eleman hem ürün ihraç etmek hem de dünyada bu alanda söz sahibi olmak.” dedi.

Bu işin kaynağının okul öncesi dönem de dahil olmak üzere okullarımız olduğunu ifade eden Vali Elban, bu eğitimleri çok önemsediklerini; öğrencilerin en güzel şekilde yetişmesi için anne babalar kadar devletimizin de öğrencilerin üzerine titrediğini dile getirdi.

Şenlikte sergilenen ürünlere baktığında çabalarının boşa gitmediğini gördüğünü belirten Vali Elban, “Emeklerimiz karşılık buluyor. Kısmet olursa bu eğitim-öğretim sezonu bitmeden de ilimizde zorunlu eğitim çağında bulunan 519 bin öğrencimizin tamamı da robotik kodlama eğitimi ile tanışmış olacak.  İnşallah bir sonraki yıldan itibaren de bu temel eğitimin yanı sıra üst düzey eğitimlerle birlikte Adana, Türkiye’de birinci derecede daha sonra da dünyada bu sektörde ciddi manada insan yetiştiren bir şehir haline gelecek.” dedi.

Bu işte çok ciddi emekler olduğunu aktaran Vali Elban konuşmasının devamında, “Her şeyden önce öğretmenlerimizin çok büyük emeği var. Önce öğretmenlerimiz kod okuryazarı oldular. Ardından da yavrularımıza bu eğitimi verdiler. Milli Eğitim camiamızın çok büyük katkıları var. Robotik kodlama ekiplerimizin çok ciddi çalışmaları var. Velilerimizin, çocuklarını destekleyip teşvik etme konusunda çok büyük katkıları var. Kozan’da olduğu gibi diğer ilçelerde de kaymakam arkadaşlarımızın çok büyük katkıları var. Ben burada saydığım ya da unutup sayamadığım emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Donanım malzemesi almamıza katkı sunan hayırseverlerimiz, kurumlarımız, STK’larımız var. Ben ilimizdeki bu büyük ailede yer alan, destek olan herkesi kutluyorum. Herkesin emeğine sağlık. Bu güzel şenliğin ülkemize, ilimize ve Kozan’ımıza hayırlar getirmesini, burada yapılan güzel örneklerin ilçemizde ve ilimizdeki diğer öğrencilerimize de örnek teşkil etmesini, onları teşvik etmesini temenni ediyorum. İnşallah artık ilimizde, Kozan’ımızda bu işi hakkıyla yapan, Türkiye’de ve dünyada ses getiren, derece alan ve yaptığı çalışmalarla kendinden söz ettiren öğrencilerimizin, ekiplerimizin ve okullarımızın olmasını diliyorum.” dedi.

Konuşmasının ardından Vali Elban, şenlikte yer alan birbirinden farklı ve özel projeleri inceleyerek öğrencilerle sohbet etti.

Programa Vali Elban’ın yanı sıra; Kozan Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü, kamu kurum temsilcileri ile çok sayıda öğrenci ve öğretmen katıldı.

 

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli