Tarih: 13.07.2023 10:58

Kocamaz, "TMO, çiftçi dostu bir kurum hâline getirilmelidir"

Facebook Twitter Linked-in

İyi Parti Mersin Milletvekili Burhanaettin Kocamaz,"Çukurovalı buğday üreticileri yüksek girdi fiyatları ve artan maliyetler karşısında, çok zor şartlarda üretmiş oldukları buğdaylarının ancak yüzde 5’lik kısmını Toprak Mahsulleri Ofisine verebilmişlerdir" dedi.
Kocamaz, TBMM'de yaptığı konuşmada şunları söyledi:
"Geçen yıllar içinde tonlarca buğday ithalatı yapmak ve Türk çiftçisine vermediği paraları yurt dışındaki çiftçilere vermek zorunda kalan Toprak Mahsulleri Ofisinin geçen yıl yaşananlardan hiçbir ders almadığı anlaşılmıştır. Toprak Mahsulleri Ofisi bu sene de geçen seneler de olduğu gibi buğday üreticisine randevu vermekte nazlanmış ve üreticilere ya hiç randevu verilmemiş ya da aylar sonrasına randevu verilmektedir. Durum böyle olunca alınamayan randevular nedeniyle Çukurovalı buğday üreticileri yüksek girdi fiyatları ve artan maliyetler karşısında, çok zor şartlarda üretmiş oldukları buğdaylarının ancak yüzde 5’lik kısmını Toprak Mahsulleri Ofisine verebilmişlerdir. 
Zaten borçlu durumda olan buğday üreticisi 8.250 TL'ye Toprak Mahsulleri Ofisine teslim edemediği buğdayını 2-3 TL daha düşük fiyata tüccara satmak zorunda kalmıştır.Şu anda Anadolu çiftçisi de aynı sıkıntıları yaşamaktadır. Buradan Hükûmete sesleniyoruz: Toprak Mahsulleri Ofisi niçin vardır? Toprak Mahsulleri Ofisi çiftçi dostu bir kurum hâline getirilmelidir."

(vş)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —