KOÇ HOLDİNG YÖNETİM KURULU BAŞKANI ÖMER KOÇ OLDU

KOÇ HOLDİNG YÖNETİM KURULU BAŞKANI ÖMER KOÇ  OLDU

Geçtiğimiz günlderde yaşamını yitiren Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç´un yerine Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Ömer Koç getirildi.

Mehmet Ömer Koç´tan boşalan Başkan Vekilliği görevine ise Yönetim Kurulu Üyesi Yıldırım Ali Koç geldi. Koç Holding´ten Kamuyu Aydınlatma Platformu´na (KAP) yapılan açıklama şöyle:

"Şirketimiz Yönetim Kurulu tarafından, yapılacak ilk genel kurul toplantısına kadar Yönetim Kurulu Başkanlığına Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sn. Mehmet Ömer Koç´un, boşalan Başkan Vekilliğine ise Yönetim Kurulu Üyesi Yıldırım Ali Koç´un seçilmesine karar verilmiştir".

ÖMER KOÇ KİMDİR?

Ömer Mehmet Koç (d. 24 Mart 1962; Ankara), Türk iş adamı. Koç Holding yönetim kurulu başkan vekilliği görevini yürüten Ömer Mehmet Koç; Rahmi Koç´un oğlu, Mustafa Koç´un kardeşi; Ali Koç´un ağabeyidir. Koç Üniversitesi Mütevelli Heyet üyeliği görevini de yürütmektedir. Liseyi Robert Kolej´de, üniversiteyi ise Columbia University´de okumuş, daha sonra da aynı Columbia University´de işletme yüksek lisansı yapmıştır. Mustafa Koçun ani ölümünün ardından Koç Holdingin yeni yönetim kurulu başkanı olmuştur.

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı