Tarih: 21.03.2023 14:32

Kış Çayı Faydaları Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Facebook Twitter Linked-in

Hemen hemen herkesin evinde bulunan malzemelerle kolayca hazırlayabileceğiniz kış çayının faydaları ise saymakla bitmez. İçinde envaiçeşit yararlı meyve, baharat ve bitki bulunan doğal kış çayı yapımı ve yararları bu yazının ilerleyen bölümlerinde detaylı biçimde ele alınıyor. Siz de kış çayı hakkında daha fazla fikir sahibi olmak isterseniz yazımızın devamını okumanız yeterli. Hazırsanız kış çayının içeriğiyle başlıyoruz.

Kış Çayının İçinde Neler Var?

Kış çayı, adından da anlaşılacağı üzere kışın tüketilen bir çay olarak kayıtlara geçse de dilediğiniz her mevsim rahatlıkla ve severek içebileceğiniz bir çay çeşididir. Harika tadı ve belirgin aromasıyla ağızlarda hoş bir tat bırakan bu içecek, içindeki ürünlerin sağlığa yararları ile de ünlü. Peki, kış çayının içinde neler var? Gelin hep birlikte öğrenelim.

Kış Çayı Faydaları

Kış Çayı Nasıl Yapılır?

Yukarıda verilen karışık kış çayı faydalarının ardından sıra tarife geldi. Kış çayı nasıl yapılır? Gelin, en yararlı içerikleri kullanarak bir kış çayı nasıl yapılır, hep birlikte öğrenelim.

Zencefilli Kış Çayı

En bilinen ve yaygın olarak uygulanan kış çayları arasındaki zencefilli kış çayı, bağışıklığı güçlendirmeden zindelik vermeye kadar pek çok anlamda olumlu etkilere sahip. Herhangi bir alerjik durumunuz yoksa siz de kış aylarında zencefilli bir kış çayı demleyerek sıcak kalabilir ve şifalanabilirsiniz. Gelelim tarife…

Malzemeler:

Zencefilli Kış Çayı Nasıl Yapılır?

Burada malzemeler, kişi sayısına göre ayarlanmalı. Örneğin eğer sadece kendiniz için kış çayı hazırlayacaksanız zencefili baş parmağınız büyüklüğünde kullanmanız yeterli olacaktır. İlk aşamada zencefili ya ince ince dilimleyin ya da rendeleyin ve bir kupanın içine alın. Kaynatıp biraz ılımaya bıraktığınız suyu ise zencefilin üzerine dökün. Zencefil orada bir süre demlenmeli. Bundan sonrası son derece kolay. İçine keyfinize göre bal, pekmez, limon suyu, karanfil tarçın gibi baharat ve meyveler ekleyerek afiyetle tüketebilirsiniz. (Fİ)

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —