Tarih: 15.09.2019 13:32

Kılıçdaroğlu'ndan Soylu'ya tepki: "Senin görevin sorun çözmek, ne diye gidip oraya oturuyorsun?"

Facebook Twitter Linked-in

Partisinin Meclis toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, toplumun gündeminde evlatları için mücadele eden annelerin olduğunu belirterek,  "Anneler arasında da bir ayrım yapılıyor. Cumartesi Anneleri, Diyarbakır Anneleri. Nasıl bir ayrım? İkisi de çocuklarını istiyor. Anneler arasında ayrım yapmak doğru değil. Hepsinin derdine çözüm üretmek gerek" ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya, "Sen bakansın. Çözeceksin sorunu. Acıyı çözmek. Yetki, imkan, güç, ordu, vali general sende. Diyarbakır Annesi'nin elinde sadece bir feryat var" diye seslendi.

CHP Parti Meclisi toplantısı öncesi gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

'TÜRKİYE'YE YENİ BİR SİYASET ANLAYIŞINI GETİRMEK İSTİYORUZ'

'CUMARTESİ ANNELERİ, DİYARBAKIR ANNELERİ, BU NASIL BİR AYRIM? İKİSİ DE ÇOCUKLARINI İSTİYOR'

'ŞİMDİ ANNELERİ DE BÖLÜYORLAR, YAZIK OLAN DA BU'

'TARİH TEKERRÜR EDİYOR, YENİ DÜYÛN-U UMÛMİYE İDARESİ'

Cumhuriyet tarihinde ilk kez Borçlanma Genel Müdürlüğü kuruldu. İçeride, dışarıda ne kadar borçlanacağız, bunların tamamını bu müdürlük yapacak. İsraf ekonomisi Türkiye Cumhuriyeti devletinin Borçlanma Genel Müdürlüğü kurulmasını zorunlu kıldı. Devasa bir TC devleti. Kapitülasyonlardan büyük acılar çekmiş TC devleti. Tarih tekerrür ediyor. Yeni Düyûn-u Umûmiye İdaresi. (Öİ)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —