Kılıçdaroğlu
SİYASET 2.03.2021 14:31:00 517 0

Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye,"Milliyetçilik bu mu? Vatanseverlik bu mu?"

CHP Lideri Kılıçdaroğlu,"128 milyar doları Londra'daki bir avuç tefeciye teslim ettiniz. Sorumlusu sensin! Bahçeli'ye sesleniyorum. Milliyetçilik bu mu? Vatanseverlik bu mu?"diye sordu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 'Erdoğan sana doğru bilgi vermiyor. Aldatıyor. DMO ile Sinovac'ın yaptığı anlaşma benim elimde var, arzu edersen sana gönderebilirim'.Sen ve damadın el ele verdiniz 128 milyar doları Londra'daki bir avuç tefeciye teslim ettiniz. Sorumlusu sensin! Bahçeli'ye sesleniyorum. Milliyetçilik bu mu? Vatanseverlik bu mu?" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grup Toplatısın'nda açıklamalarda bulundu.
Kılıçdaroğlu'nun açıklamasından satır başları şöyle:
"Birileri gibi cebimizi düşünmüyoruz, birileri gibi belli çevrelere kaynak aktarmıyoruz. Birileri gibi İstanbul'da arsa varsa bana sormadan satmayın demiyoruz. Bu memlekette herkes huzur içinde yaşasın istiyoruz. 19 yıl geçmiş hâlâ insan haklarını düşünüyorlar. Yeniden toplantı yapacağınıza Birleşmiş Milletler'e bakın, Peygamberimizin Veda hutbesine bakın görürsünüz insan haklarını. 
-Şubat ayında Aksaray'da kanaat önderleri ile görüştüm. Kırsalda küçük bir köyümüz varsa orda da bir kanaat önderi vardır. Onlarla bir araya gelip varsa sıkıntımız dinlemek görevimizdir. Niğde-Ulukışla-Aksaray demir yolundan şikayet ettiler. Kanal İstanbul ile uğraşacağına yapsana bu demir yolunu. Yıllar yılı söz verdin neden yapmıyorsun? Herkese para var da Aksaray'a neden yok? Ben onlara söz verdim, CHP iktidarında Aksaray'da ürettiğiniz ürünleri demiryolu ile Mersin'e taşıyacaksınız asla para ödemeyeceksiniz. İstanbul'da olan rant Anadolu'da olmadığı için Anadolu'yu gözden çıkarttılar. Aksaraylılara da sitemim var. Artık yönünüzü haktan ve halktan yana çevirin yani bize çevirin. Sandık gelecek, seni bu hale düşüren iktidara oy vermeyeceksin.
-Çocuğunu okula gönderen hiçbir anne ve baba eğitim sisteminden memnun değil. Eğitim sistemini bir deneme tahtasına dönüştüren, çocukları kobay olarak kullanan iktidara ders verme zamanı gelmiştir. Önümüzdeki seçimlerde çocuklarınız için bu iktidara ders verin. 
'DMO ile Sinovac'ın yaptığı anlaşma elimde'
-Çin'den 1 milyon doz aşı bedava alındı mı? Bedava alınan aşı 12 dolardan 12 milyon dolara fatura edildi mi? Bu kesinlikle doğru değil. Biz anlaşmamızı doğrudan Sinovac ile yaptık. Aracı olan firmanın adını açıkladım. Koca'dan yanıtı şunun için istedim: Size aracı yok diyen kişiyi iyi tanıyın. Doğru bilgi vermiyor. Sana doğru bilgiyi bu kardeşin veriyor. Erdoğan sana doğru bilgi vermiyor. Aldatıyor. Devlet Malzeme Ofisi (DMO) ile Sinovac'ın yaptığı anlaşma benim elimde var, arzu edersen sana gönderebilirim. Keymen İlaç, DMO’nun istediği teminatı vermiyor, veremiyor. Bunu da Sinovac da teyit ediyor.  Sayın Bakan’ın bundan haberi vardır herhalde. DMO, Hazine ve Maliye Bakanı’na bağlı, onun açıklaması lazımdı. Sağlık Bakanı’nın sırtına yıkıyorlar. 1 milyon doz aşı CHP iktidarında gelseydi 1 milyon doz aşıyı Filistin'e gönderilirdi.
-Merkez Bankası yaptığı döviz satışlarını duyurur, 128 milyar dolarla ilgili duyuru yok. Bu satış hangi yöntemle ve hangi tarihlerde yapıldı? Hangi kurdan, ne kadar döviz satıldı? Alıcıları kimler, işlemin altında kimin imzası var? 128 milyar dolar… Bunu uzun süredir dile getiriyorum.  Erdoğan, 128 milyar doları kime sattın?
-TÜİK 'Türkiye 1,8 büyüdü' demiş. Çifçilere, esnafa, işsize soruyorum ekonomik büyüme yok. Saray ve beslemelerinin tamamı büyüdü. Yeri geldiğinde her ay 5 ayrı yerden maaş alanlar büyüdü. 5’li çete büyüdü. Sen ve damadın el ele verdiniz 128 milyar doları Londra'daki bir avuç tefeciye teslim ettiniz. Sorumlusu sensin! Bahçeli'ye sesleniyorum. Milliyetçilik bu mu? Vatanseverlik bu mu?
-Milletvekili her türlü eleştiriyi yapmalı. İktidar bundan rahatsız olur. 'Eleştiri yapıyorsun, ben de seni hapse atacağım' demek olmaz. (Dokunulmazlık açıklaması) Milletvekili her türlü eleştiriyi yapmalı. İktidar bundan rahatsız olur. 'Eleştiri yapıyorsun, ben de seni hapse atacağım' demek olmaz. Yargı bağımsızlığının olmadığı bir ülkede milletvekilinin dokunulmazlık dışında bir güvencesi yoktur."

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,40% 0,03
  • EURO

    34,46% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2487,23% 0,18
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00
  • Salı 29.2 ° / 15.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.5 ° / 16.6 ° Güneşli
  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli