Tarih: 01.07.2016 13:03

Kenan Doğan ?Kaza halka değil, ranta hizmetin sonucudur?

Facebook Twitter Linked-in

Doğan geçen yıl aynı AVM´de yağışlar sonucu bölgenin suni göle dönüştüğünü anımsatarak ?Bu gibi eksiklikler tamamlanmadan hızla ek bina yapılması, halka değil, ranta hizmetin bir göstergesidir? dedi.

?ÇALIŞANLARIN İŞ SAĞLIĞI VE HALKIN SAĞLIKLI ORTAMDA DOLAŞMASI SAĞLANMALIDIR?

Birçok mağazanın içinde yer aldığı Öğretmenler Bulvarı üzerinde yer alan Alışveriş Merkezinin, gün içerisinde binlerce kişinin zorunlu olarak ziyaretine maruz kaldığını ifade eden Doğan, ?Yıllardır Adana halkı üzerinden palazlanıp, gücüne güç katan zihniyet, çalışanların insani yaşam standartlarına erişebilmesi açısından neler yapmıştır? Yapı bütünlüğü içerisindeki mağazalardan aldığı ücretin takipçiliğinden öte, merkez içerisinde boş bulduğu alanı sata sata bitirememiştir. Bu durum; alan içerisine giriş yapan halkın sağlıklı ve rahat bir şekilde dolaşmasını bile engeller duruma gelmiştir? dedi.

?TİCARİ REKABET NEDENİYLE EK İNŞAAT HIZLA TAMAMLANMAYA ÇALIŞILMIŞTIR?

Benzer zihniyetlerdeki farklı türevde rakiplerin Adana´da yeşermeye başlamasıyla, AVM´de ek bina inşaatının ATM´lerin hemen ön kısmındaki otopark alanında başladığını belirten TMMOB Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) Adana Şube Başkanı Kenan Doğan, şöyle devam etti;

? Yapılan inşaat, dev tabelalarla kapatılıp, tabelaların üzerine inşaat sonrası durum resmedilmeye çalışılmıştır. İnşaatın yapımı sürecinde, iş sağlığı ve iş güvenliği tedbirlerinin alınmış olacağını umut ediyoruz. İş sağlığı ve güvenliği tedbirleri alınmış olsa dahi, büyük bir hızla inşaatın yapılarak bitirilmeye çalışılmak istenmesi, birçok kazaya da davetiye çıkarılması demektir. Akşam saatlerinde de işçilerin çalıştırılıp tablanın kurulması ve neticesinde beton dökülmesi, inşaatın ne denli hızlı yapıldığının bir göstergesidir. Tablanın dökülen beton ağırlığını kaldırmaması ve çökmesi, yürütülen işte iş sağlığı açısından ciddi eksiklikler olduğunu göstermektedir?

?ÇEVRE MÜHENDİSLERİ ODASI YÖNETİCİLERİ BU GİBİ OLAYLARIN TAKİPÇİSİ OLACAKTIR?

Geçen yıl aynı yerde yağışların ardından yaşanan su baskını olayını da hatırlatan TMMOB Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) Adana Şube Başkanı Kenan Doğan, sözlerini şöyle tamamladı;

?Ayrıca inşaatın yapımının devam ettiği otopark alanı, geçen sene ilimizde meydana gelen yağışlar neticesinde bir suni göle dönmüştü. Mevcutta birçok sorun devam ederken, onlar giderilmeyip ek bina yapılması halka değil, ranta hizmetin bir sonucudur. İnsan odaklı olmayan anlayış, iş güvenliği tedbirlerini de, emekçilerin canını da göz ardı edebilmektedir. Odamız bir emekçinin yaralanması ve zarar görmesini, tüm bu zihniyetlerin tamamından ve hırslarından daha önemli görmektedir. İlimizde bulunan diğer alışveriş merkezlerinde ve il genelinde, benzer durumların takipçisi olacağımızı tüm halkımızın bilgisine önemle sunarız?(CO)






Orjinal Habere Git
— HABER SONU —