Tarih: 01.11.2018 14:27

Katar Savunma Bakanı: "Türkiye yükselirse Katar yükselir"

Facebook Twitter Linked-in

Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere, "Uluslararası Güvenlik ve Sivil Savunma Fuarı"na katılmak üzere geldiği Katar´da temaslarını sürdürüyor. Dere, başkent Doha´da Katar Savunma Bakanı Halid bin Muhammed El-Atiyye ile bir araya geldi. Dere ve El Atiyye görüşmeleri sırasında iki ülke ilişkilerinin yanı sıra savunma sanayiindeki ticaret hacmini de ele aldı. Türkiye ile çalışmaktan memnuniyet duyduğunu kaydeden El-Atiyye, "Türkiye yükselirse Katar da yükselir" dedi. 
"Katar ve Türkiye iki müttefik olmaktan ziyade iki kardeş ülke" ifadelerini kullanan Dere, "Savunma sanayi ticaret hacmimizi artırarak iki ülke liderlerinin 2016´da yaptıkları anlaşmada belirlenen rakamın üstüne çıkarmayı hedefliyoruz. Sayın Atiyye´nin de ifade ettiği gibi Türkiye yükseldikçe Katar yükselir, Katar yükseldikçe Türkiye yükselir" dedi. 
Türkiye ve Katar´ın ister kamu sektöründe ister özel sektörde savunma sanayinde güçlü ve etkili bir işbirliği gerçekleştirmeyi ve Türkiye´deki yatırım hacmini artırmakta hemfikir olduğunu ifade etti. Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Es-Sani, Fuara katılan Türk şirketlerine ziyaretinde Türkiye Savunma Bakan Yardımcısına eşlik etti. (Öİ)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —