Tarih: 03.11.2017 11:51

KATALAN LİDER İÇİN TUTUKLAMA KARARI ÇIKARILDI

Facebook Twitter Linked-in

Puigdemont´un Belçikalı avukatı Paul Bekaert, İspanyol bir yargıçın, görevden alınan Katalan lider için tutuklama kararı çıkardığını bildirdi. Bekaert, "Az önce müvekkilimden kendisi ve kendisi ile birlikte Belçika´da olan 4 bakanı için İspanya´da tutuklama emri çıkartıldığını duydum. Puigdemont burada kalacak ve kalışı sırasında Belçika makamlarıyla iş birliği halinde olacak" dedi.

İspanya savcılığı, yüksek mahkemeden, Belçika´ya giden Katalonya Lideri Carles Puigdemont´un ülkeye dönüp ifade vermemesi durumunda, Avrupa genelinde tutuklama emri çıkartılmasını talep etmişti. İspanyol yargısının, aralarında Katalonya Özerk Yönetimi hükümetinin eski lideri Carles Puigdemont´un da bulunduğu ayrılıkçı siyasetçiler hakkında yasal süreç başlatmasının ardından, eski Katalan liderin avukatı, Puigdemont´un Belçika´da ifade vermesini istediğini belirtmişti.

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, tartışmalı bağımsızlık referandumunun ardından Katalonya´nın yönetimini görevden almış, parlamentoyu feshetmiş ve 21 Aralık için erken seçim çağrısında bulunmuştu. Puigdemont ise bu gelişmelerin ardından hakkındaki suçlamalardan dolayı Belçika´ya gitmişti.

Öte yandan, binlerce Katalan görevden alınan sekiz bölge bakanının tutuklanmasına karşı protesto gösterileri düzenledi.(İHA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —